Prințul Charles ar fi acceptat o donație de un milion de lire sterline
Prințul Charles ar fi acceptat o donație de un milion de lire sterline Credit: Facebook

Prințul Charles ar fi acceptat o donație de un milion de lire sterline de la familia celebrului terorist Osama bin Laden, transmite presa britanică.

Rudele lui Osama bin Laden ar fi făcut o donație substanțială pentru fondul caritabil al Prințului Charles, relatează Sunday Times, preluat de BC și B1TV.

Moștenitorul tronului britanic ar fi acceptat bani de la doi dintre frații vitregi ai fostului lider al-Qaeda, în 2013, la doi ani de la moartea teroristului ucis de forțele SUA într-un raid în Pakistan.

Totuși, Bin Laden a fost renegat de familia sa în 1994 și nu există probe care să ateste că frații săi vitregi ar fi avut vreo legătură cu activitățile sale.

Potrivit materialului din Sunday Times, Prințul Charles a acceptat bani de la Bakr Bin Laden, capul prosperei familii saudite, și de la fratele acestuia, Shafiq, după o întrevedere pe care a avut-o cu Bakr la Clarence House, casa regală din Londra care servește drept reședință oficială pentru Prințul de Wales și Ducesa de Cornwall.

Moștenitorul tronului britanic ar fi luat banii în ciuda opoziției manifestate de consilierii săi de la Clarence House și PWCH(fondul caritabil n. r.), notează Sunday Times.

Președintele PWCF, Sir Ian Cheshire, susține că donația din 2013 a fost analizată cu atenție de către cei cinci administratori de la acea vreme.

Osama bin Laden a fost considerat artizanul atentatelor teroriste de la New York și Washington din 11 septembrie 2001, în care au murit aproape 3.000 de persoane. Liderul al-Qaeda a fost ucis de forțele SUA în 2011, într-un raid Navy Seals în Abbottabad, Pakistan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *