Tribunalul Bucureşti a decis miercuri, 26 aprilie, să trimită înapoi la Direcţia Naţională Anticorupţie dosarul în care fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, este judecat pentru trafic de influenţă pentru prezenţa la inaugurarea lui Donald Trump ca președinte acum 6 ani, a informat Agerpres. Decizia poate fi contestată.

Instanța a decis să retrimită dosarul la DNA pentru refacerea rechizitoriului. „Restituie la parchet cauza privind pe inculpaţii Dragnea Nicolae-Liviu, Burci Cristian-Ionel, Burci Carlo-Robert, Belcea Dan-Valentin şi Dimitrescu Gheorghe, trimişi în judecată prin rechizitoriul nr.130/P/2018 din data de 14.05.2021 al PICCJ – Direcţia Naţională Anticorupţie. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia tribunalului. La un termen anterior de judecată, în octombrie 2022, tribunalul a constatat neregularitatea rechizitoriului întocmit de DNA şi a dispus excluderea probelor strânse de FBI, respectiv audierea de către americani a omului de afaceri Cristian Burci, patronul ziarului Adevărul, Carlo Robert Burci, fiul lui Cristian Burci, şi Erica Hillard.

Conform DNA, în perioada ianuarie-mai 2017, fostul lider PSD a primit foloase necuvenite pentru sine şi pentru PSD, constând în asigurarea accesului la evenimentele din ianuarie 2017. De asemenea, a susținut DNA, el a asigurat „servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD” pentru PSD. Banii „ar fi fost plătiți în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru”. În acelaşi dosar au fost trimiși în judecată Gheorghe Dimitrescu, fost consilier parlamentar al lui Florin Iordache, şi trei oameni de afaceri: Cristian Burci, Carlo Robert Burci şi Dan Valentin Belcea, acuzaţi de cumpărare de influenţă sau complicitate la cumpărare de influenţă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *