România

Primăria Muncipiului Deva creează condiții pentru comunitatea marginalizată din Cartier Micro 15 prin construirea unui centru de zi pentru servicii medicale și realizarea mai multor spații de joacă pentru copii. Valoarea investiției se ridică la aproximativ 7 milioane de euro.

În cadrul proiectului se are în vedere îmbunătățirea regenerării fizice, economice și sociale a comunității marginalizate din Cartier Micro 15, contribuind astfel la promovarea coeziunii sociale prin îmbunătățirea mediului construit și prin activități complexe care vizează ocuparea forței de muncă, creșterea nivelului de educație, îmbunătățirea asistenței medicale și a serviciilor sociale, dezvoltare comunitară și siguranța publică. Pentru realizarea proiectului urmează să se construiască un corp de clădire ce va funcționa ca și Centru de zi pentru asistență comunitară. Clărirea se va desfășura pe o suprafață de 791 de mp și va avea un regim de înălțime format din parter și 2 etaje. Clădirea va fi dotată cu mobilier, echipamente IT, electrocasnice, echipamente PSI, precum și platforme interioare de transport pe plan înclinat a persoanelor cu dizabilităţi.

Vor fi amenjate spații recreative, spaţii de joacă pentru copii, spaţii de relaxare, agrement şi sport și spaţii destinate animalelor. Pentru traficul pietonal şi traficul cicliştilor se vor realiza trotuare şi piste de biciclete cu o suprafaţă de 8.400 mp. Se va realiza o rețea exterioară de supraveghere video și o rețea exterioară de internet cu acces gratuit a tuturor locuitorilor din zonă. Se vor realiza 8 platforme subterane, cu acţionare hidraulică, pentru colectarea selectivă a deșeurilor menajere.

Valoarea totală a investiției este de 33,4 milioane de lei, cu TVA, adică 6,9 milioane de euro. Finanțarea proiectului se va realiza din fonduri nerambnursabile prin Programul Operațional Regional. Durata contractului este de 12 luni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *