IPS Teodosie dă sfaturi în dragoste, cu referire la perioadele din post. Arhiepiscopul Tomisului a răspuns la întrebarea unei femei care voia să țină postul Crăciunului, dar are un soț „pasional” care o „amenință”. Toată situația provine din regula ortodoxă care interzice relațiile intime în perioadele de post.

ÎPS Teodosie a sfătuit-o pe o femeie să găsească o modalitate de împlini dorinţa bărbatului ei, chiar și în perioadele de post. Enoriașa voia să știe cum poate mulțumi un soț „pasional” în perioada de interdicție la relațiile trupești, pentru că dacă refuză, o „amenință”, a spus preotul într-o emisiune la Radio Dobrogea, potrivit Știrilor PROTV.

Este bine să ţii rânduiala, dar pentru armonia şi unitatea familiei, este bine să găseşti şi o modalitate a împlini. Sunt multe situaţii, noi le întâlnim, duhovnicii, astfel de situaţii. Nu trebuie duse lucrurile la extrem, dar cu blândeţe, poate pe parcurs, va înţelege că trebuie să fie socotite nu toate zilele la fel şi să avem discernământ. Să distingem timpul de orice altă patimă. (…) Îşi aparţin unul altuia. Nu mai are el ce e al lui, nici ea ce e al ei şi aparţin unul altuia. Familia este ca o singură făptură. (…) Iubirea toate le nădăjduieşte, toate le rabdă”, a răspuns Arhiepiscopul Tomisului.

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *