Președintele PNL, Ludovic Orban, a fost întrebat marți despre tensiunile din partid, după ce recent Rareș Bogdan și Robert Sighiartău l-au criticat public. Orban spune că membrilor PNL nu le plac „aceste ieșiri publice”.

Ludovic Orban: „Cunosc foarte bine PNL”

Eu cunosc foarte bine PNL, atmosfera din PNL și niciunui membru din PNL nu îi plac aceste ieșiri publice. Congresul este o chestiune care privește Partidul Național Liberal. Membrii vor avea discernământul să aleagă cea mai potrivită conducere”, a declarat  Orban.

Președintele PNL  spune că congresul partidului va fi organizat în septembrie-octombrie.

„Congresul Partidului Național Libera se convoacă după anul de după alegerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează conferințele județele, după se organizează Congresul. E foarte greu să faci online aceste adunări. Nu prea poți pentru că votul de persoană e un vot secret. Pe online nu e același magnetism, aceeași stare. Vom lua decizia când avem datele și vom face o anticipare privind evoluția pandemiei. Congresul în luna septembrie, octombrie”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat despre motivul pentru care încă nu a convocat o ședință a conducerii pentru validarea persoanelor numite în eșalonul secund al Guvenrului, după ce din partid au apărut critici că ar amâna convocarea BPN din cauza tensiunilor, Orban a spus că „nu sunt tensiuni” și că „BPN va fi convocat după evaluarea candidaturilor”.

Taxele și impozitele nu vor fi crescute anul acesta, dă asigurări liderul PNL, Ludovic Orban. Bugetul pe 2021 este în curs de realizare și nu există întârzieri, chiar dacă au loc „negocieri mult mai complexe” a afirmat Orban.

Guvernul este unul nou învestit, de coaliție, iar proiectul de buget necesită „negocieri mult mai complexe” a spus Ludovic Orban, care a mai precizat că, din câte știe, nu vor fi creșteri de taxe și impozite anul acesta, relatează B1TV.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *