Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a cerut Consiliului General să mărească taxa anuală de parcare în Capitală pentru ca autoritățile să poată construi noi locuri de parcare.

Taxa anuală, care acum variază între 60 și 80 de lei, ar trebui să fie de circa 100 euro (circa 490 de lei la cursul actual), a arătat Ciprian Ciucu într-un comentariu la postarea sa de pe Facebook

”Consiliul General al Municipiului trebuie să facă ceea ce este corect, să nu mai continue populismul ultimilor 30 de ani si să adopte o taxă de parcare care să ne permită să construim parcări! Azi am ieșit pe teren, cu ochii peste tot. Mulți cer politici tolerante față de mașinile abandonate pe spațiul public sau parcate aiurea, inclusiv pe spațiul verde. Pe principiul, „mai întâi să facem parcări”, a scris primarul Ciprian Ciucu.

„Sunt de acord cu ideea să facem parcări, dar la cca. 12 euro/an locul de parcare, nu o să avem niciodată bani pentru parcări pe verticală sau smartparking. Iar la orizontală nu mai este șpațiu. Doar dacă luăm din spațiul verde, ceea ce nu vrem”, a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Ciprian Ciucu trage un semnal de alarmă. Primăriile din Capitală sunt la un pas de blocaj. Edilii mai spun că dacă nu vor primi sumele cerute vor ajunge în situaţia de a nu mai putea asigura plăţile şi vor intra în criză financiară.

Ciprian Ciucu: ”Suntem cu bugetul în regim de avarie şi este situaţia tuturor sectoarelor”

„Noi tragem un semnal de alarmă, iar dacă situaţia va continua încă o lună sau două, gândiţi-vă că se acumulează datorii foarte, foarte mari.Toţi primarii suntem în această situaţie. Nu am făcut decât un gest normal de responsabilitate. să ne adresam împreună, pentru că suntem împreună în această situaţie şi ministerul de Finante să asigue asa cum este normal si legal finantarea sectoarelor, pentru că nu avem doar obligaţii si responsabiltăţi. Trebuie să avem şi sursele bugetare din care să ne putem îndeplini responsabiltăţile”, a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 pentru Antena 3.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *