Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marți că potrivit discuțiilor din Coaliție pe proiectul de buget, în 2021 nu vor fi creșteri de taxe și impozite. În privința majorării pensiilor, Orban a spus că este adeptul indexării cu rata inflației, ceea ce înseamnă o creștere de aproximativ 3% a pensiilor.

„Creșterea cu 14% a pensiilor a fost un efort uriaș pe care l-am făcut. Susțin recalcularea pensiilor. Nu înseamnă creșterea pensiilor, are obiectivul să facă dreptate pentru pensionari. Adică să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară”, a spus Ludovic Orban.

„Eu sunt adeptul sistemului de indexare care să țină cont de rata inflației. Să fie compensate cu rata inflației și până la 50% din creșterea salariului mediu brut pe economiei. Este o aberație să faci lege cu creșteri pe 4-5 ani cum a făcut PSD. De ce n-au făcut pe 100 de ani. Nu poți să faci astfel de anticipații. Ați văzut, a venit pandemia și a redus fondurile”, a declarat Ludovic Orban.

Fostul premier, Ludovic Orban, a mai spus că în acest an nu vor crește taxe și impozite.

„Nu există nicio creștere de taxe și impozite. Construcția bugetului se realizează, nu e o întârziere. Guvernul va finaliza proiectul până la începutul sesiunii parlamentare. Discuții sunt un pic mai complexe. Construcția bugetară e afectată de niște obiective, de niște ținte privitor la deficitul bugetar, necesitate de a asigura resurse financiare”, a mai declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Cunosc foarte bine PNL”

Eu cunosc foarte bine PNL, atmosfera din PNL și niciunui membru din PNL nu îi plac aceste ieșiri publice. Congresul este o chestiune care privește Partidul Național Liberal. Membrii vor avea discernământul să aleagă cea mai potrivită conducere”, a declarat  Orban.

Președintele PNL  spune că congresul partidului va fi organizat în septembrie-octombrie.

„Congresul Partidului Național Libera se convoacă după anul de după alegerile parlamentare și presupune alegeri care pleacă de jos în sus. Se organizează conferințele județele, după se organizează Congresul. E foarte greu să faci online aceste adunări. Nu prea poți pentru că votul de persoană e un vot secret. Pe online nu e același magnetism, aceeași stare. Vom lua decizia când avem datele și vom face o anticipare privind evoluția pandemiei. Congresul în luna septembrie, octombrie”, a spus Ludovic Orban.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *