Fostul ministru al Justiţiei în Guvernul PSD Tudorel Toader face public un ”mesaj telefonic” din aprilie 2019, în care Marian Oprişan îl anunţă că va cere revocarea sa din funcţie, reproşându-i că nu a promovat OUG pentru graţiere şi amnistie.

”aprilie 2019! mesaj telefonic primit de la Marian Oprişan: “Domnule ministru, vă rog să nu vă supăraţi, vreau să ştiţi de la mine. Astăzi avem CEX şi voi cere revocarea dvs din funcţie. Nu aţi promovat OUG pentru graţiere şi amnistie, nu aţi promovat OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Aşa nu mai putem continua”” a scris luni pe Facebook fostul ministru al Justiţiei, citat de Știrile PRO TV.

Tudorel Toader precizează că Marian Oprişan, lider al PSD Vrancea, ”a procedat întocmai”.

Marian Oprişan a fost un susţinător al amnistiei şi graţieriii, considerând că mii de persoane au fost condamnate pe nedrept, pe baza unui ”sistem nedrept condus de Băsescu Traian şi de camarila lui”.

În iunie 2019, tot într-o postare pe Facebook, Tudorel Toader enumera greşelile PSD pe justiţie, pe primul loc fiind OUG 13 urmată de legea recursului compensatoriu, şi prezenta motivele revocării sale, printre care refuzul de promovare a OUG privind amnistia şi graţierea, refuzul de avizare favorabilă a proiectului de act normativ privind înfiinţarea Fondului Suveran şi „refuzul ” de avizare a unor proiecte de acte normative, mai înainte ca acestea să fi ajuns la MJ.

O altă greşeală a PSD, în opinia sa, sunt ”insistenţele formulate pentru promovarea OUG referitoare la amnistie şi graţiere, în detrimentul proiectului de lege având acelaşi obiect de reglementare, proiect înaintat către parlament în ianuarie 2017”.

”Trecând dincolo de competenţe şi normele de tehnică legislativă, se dorea un act de clemenţă cu puţine excepţii şi fără limite de pedeapsă !”, explică Tudorel Toader.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *