În sectorul 3, vor fi realizate trei pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, pentru decongestionarea traficului. Este vorba despre două pasaje rutiere și unul pietonal.  În plus, vor fi amenajate încă două benzi de circulație pe Calea Dudești. Acestea sunt soluțiile pe care Primăria sectorului 3 le va implementa pentru creșterea mobilității urbane și fluidizarea traficului auto pe Șoseaua Mihai Bravu. Zona vizată este cuprinsă între intersecția cu str. Baba Novac și str. Peneș Curcanul.

Proiectul presupune:

  • construirea a două pasaje rutiere subterane pe direcția Șoselei Mihai Bravu la intersecțiile:
    • Șos. Mihai Bravu – Calea Dudești – B-dul Camil Ressu;
    • Șos. Mihai Bravu – Calea Vitan;
  • construirea unui pasaj pietonal subteran din dreptul stației de tramvai Laborator;
  • relocarea semaforului, respectiv a trecerii de pietoni de pe șos. Mihai Bravu (intersecție cu str. Baba Novac);
  • crearea a două benzi de circulație pe Calea Dudești din intersecția Șos. Mihai Bravu – Calea Dudești – B-dul Camil Ressu spre Calea Dudești.

Lucrările pentru aceste pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu presupun și devierea tuturor rețelelor subterane din zona respectivă. Potrivit Primăriei sectorului 3, „Pe amplasamentele destinate construirii obiectivului de investiții există toate tipurile de utilități ce vor trebui relocate, astfel încât să se asigure eliberarea amplasamentelor necesare demarării lucrărilor pentru pasajele rutiere subterane și ale pasajului pietonal subteran.”

Anul trecut, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat indicatorii tehnico-economici aferenți acestui proiect. Valoarea totală a investiției este de 347.506.755,23 de lei, inclusiv TVA.

Proiecte comune ale primăriilor de sector pentru decongestionarea traficului

„Da, Daniel Băluță, vecinul și prietenul meu de la 4, pasajul de la Vitan este absolut necesar pentru București, dar mai ales pentru sectoarele 3 și 4. Și, așa cum am discutat acum ceva timp, este un proiect pentru care să ne unim forțele și pe care să îl realizăm cât mai curând”, a scris Robert Negoiță pe Facebook.
Primarul sectorului 3 precizează că este nevoie „și de colaborare între sectoare, dacă vrem să găsim și să implementăm cele mai bune soluții. Și cred că putem avea și alte planuri comune, interesante și utile, pentru zonele unde ne învecinăm.”
„Abia aștept să avem o nouă întâlnire și să punem totul pe hârtie. Toată deschiderea, desigur, și față de ceilalți colegi primari”, punctează Negoiță.

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *