Florin Cîțu a răspuns sâmbătă, după vizita sa la Bruxelles, criticilor legate de bugetul pe 2021, în special celor venite din partea liderului PSD, Marcel Ciolacu. „Reparăm dezmățul făcut de PSD”, a declarat Cîțu, invitându-l pe „tovarășul” Ciolacu la o conversație telefonică pentru a-i explica „cum e cu bugetul”.

„Am văzut discuții și interpretări eronate despre buget. Ne bazăm pe o realitate dură: o guvernare PSD urmată de un an de pandemie. Am spus de la început că nu sunt de acord să susţin în acest buget nenorocirile adoptate de PSD între 2017 şi 2019. Am votat împotriva lor în Parlamentul României, am fost împotriva lor, sunt impotriva lor şi astăzi”, a declarat Florin Cîțu

„În acelaşi timp, dacă cineva îşi imaginează că putem menţine acele nenorociri în buget şi să punem peste din bugetul nostru, prin programul nostru de guvernare, se înşală, nu avem cum, nu avem spaţiu.  Pentru a crea spaţiu în programul nostru de guvernare, trebuie să eliminăm acele nenorociri. Prin acest buget reparăm dezmățul făcut de PSD”, a mai continuat premierul.

Totodată, premierul Florin Cîțu a spus că se aștepta ca „tovarășul” Marcel Ciolacu să-l sune pentru a discuta despre buget, făcând în acest sens și un apel la liderul PSD.

Florin Cîțu explică de ce nu se vor da vouchere de vacanță în 2021

Florin Cîțu a precizat că în 2021 nu se vor mai acorda vouchere de vacanță angajaților din sistemul bugetar pentru în anii trecuți, respectiv în 2019 și 2020, acestea nu au fost folosite. Potrivit lui Florin Cîțu, citat de Digi24,  s-a decis s-a decis ca voucherele de vacanță care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor.

„În România, astăzi, au fost prelungite voucherele de vacanță emise în 2019 și cele din 2020, ceea ce înseamnă că în economie sunt 2,4 miliarde de lei vouchere de vacanță care nu au fost folosite, pentru că știți foarte bine, pe de o parte industria ne spune că anul trecut a fost criză, deci nu puteau fi folosite vouchere de vacanță, pe de altă parte”, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *