Florin Cîțu anunță: „Există un singur premier, iar el este cel care face evaluarea miniștrilor”

Premierul Florin Cîțu a precizat, marți că eventuale schimbări de miniștri în guvern vor fi făcute în vară de către „singurul premier”. Cîțu a subliniat că dacă execuția bugetară este „foarte proastă” atunci „s-ar putea să avem nevoie de un alt expert”.

„Nu am avut această discuție în Guvern, deci nu este o discuție oficială. Am văzut discuțiile în spațiul public, nu cred că este momentul. În acest moment suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre așa ceva în acest moment”, a răspuns premierul, întrebat dacă susține introducerea obligativității unui „pașaport” de vaccinare care să permită accesul în diferite locuri, precum restaurante, cafenele sau supermarketuri”,a spus Florin Cîțu, citat de Digi 24.

Florin Cîțu anunță: „Există un singur premier, iar el este cel care face evaluarea miniștrilor”

Premierul Florin Cîțu a spus, la finalul ședinței de Coaliție că în vară va exista o analiză a miniştrilor, dar “asta este altceva”.

“În legea bugetului voi încerca să introduc aceşti indicatori sau aceste ţinte intermediare, în vară premierul evaluează, bineînţeles, pentru că avem un singur premier, evaluează performanţa miniştrilor şi execuţia bugetară şi apoi luăm decizii pe baza acestora”, a precizat Florin Cîțu.

„Am spus: premierul, este un singur premier, care face această evaluare. Se pot face evaluări în coaliție, dar deciziile de a vedea evoluția sau execuția bugetară se face de către prim-ministru. Execuția bugetară este simplu de văzut, nu trebuie să fie la coaliție sau… Ar fi frumos să-mi dați voie să răspund la o singură întrebare până la capăt și apoi să-mi puneți o altă întrebare”, a adăugat premierul. Florin Cîțu.

Potrivit premierului Florin Cîțu, România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale astfel că se poate discuta despre revenirea în V a economiei:

„Cu toate acestea, s-a contractat cu doar 3,9%. Am luat cele mai bune măsuri din punct de vedere economic şi am spulberat toate estimările apocaliptice. Împreună am reuşit să redresăm economia şi să avem acest rezultat. România a performat în 2020 cu 5% mai bine decât estimările iniţiale şi în medie cu 2,5% mai bine decât toate estimările publicate de instituţiile internaţionale, CE, agenţiile de rating şi instituţiile financiare”, a adăugat Florin Cîțu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul