Raluca Turcan, ministrul Muncii, a explicat joi că la ora actuală bugetul prevede creșterea alocațiilor de stat pentru copii în două etape – finalul anului trecut și începutul anului acesta. „În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a adăugat Raluca Turcan.

„Așa cum am menționat și la audierile din comisiile reunite, în momentul de față bugetul prevede majorarea alocațiilor în două etape – finalul anului trecut și începutul anului acesta. În momentul de față avem un proiect de lege în Parlament. În funcție de rezultatul votului din Parlament, vom vedea dacă vor mai fi și alte majorări”, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, scrie B1TV.

Întrebată dacă nu cumva e foarte posibil ca singura majorare din 2021 să rămână cea din ianuarie, având în vedere că PNL, USR-PLUS și UDMR au majoritate în Parlament, Raluca Turcan a afirmat: „Nu mă pot antepronunța. Vom vedea până la urmă ce va rezulta din dezbateri și vot. Până la urmă, dezbaterile trebuie să aibă la bază și componenta de asigurare a resurselor, și evident de voință exprimată prin vot”.

Întrebată dacă s-a făcut un calcul cu privire la eventualele economii pe care le-ar putea genera un proiect de acest gen, ea a explicat: „Orice proiect are o fundamentare și, în fundamentare, sunt incluse rațiunile pentru susținerea lui. Așadar, le veți vedea atunci”, a spus Raluca Turcan.

Kelemen Hunor anunță înlocuirea sporurilor cu premiile pentru performanță. Raluca Turcan: „Sunt și sporuri justificate”

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *