Asistentele de la Spitalul din Lugoj pontate în același timp în Germania
Asistentele de la Spitalul din Lugoj pontate în același timp în Germania

Asistentele de la Spitalul din Lugoj erau pontate în același timp în spital, în timp ce erau la muncă în Germania. Sistemul funcționa pe rând, pentru câte o persoană care reușea astfel să-și rotunjească veniturile, a aflat primarul PNL al localității. Pentru orice eventualitate, exista o cerere de concediu care era introdusă în sistem doar dacă cineva punea întrebări.

Asistentele care lucrau în acest spital lucrau și în Germania, iar în același timp cât se aflau acolo, ele erau pontate și la Spitalul Municipal din Lugoj, astfel că primeau salariu din două locuri, scrie publicația Express de Banat.

„O asistentă de la spital îşi luase, teoretic, concediu de odihnă, practic nu, şi a plecat la muncă în Germania. Am sunat-o şi am rugat-o să vină a doua zi la mine şi mi-a spus că nu poate să vină, că este în Germania, la lucru. Nu avea cererea de concediu înregistrată la spital, ci era lăsată la şefa dânsei, şi în cazul în care cineva se sesiza, doar atunci ar fi înregistrat-o. Realitatea este că a doua zi a revenit în ţară şi m-a sunat că poate să vină la mine. I-am spus că nu mai este necesar, că am dovedit ce voiam să dovedesc”, a spus primarul Claudiu Buciu.

Edilul a explicat că toate aceste lucruri se întâmplau de mai mult timp la Spitalul Municipal din Lugoj.

„Am înţeles că era o practică în spital. Sper să nu mai existe această practică, în care unele asistente plecau, pe rând, la muncă în Germania pentru a-şi rotunji veniturile, iar colegele le ţineau locul, pentru că nici nu doreau să îşi strice concediul de odihnă cu aceste plecări în Germania. Se înlocuiau pe rând şi făceau unele şi treaba altora în cadrul spitalului. Ele nu figurau în concediu la spital, dar erau plecate în străinătate”, a mai declarat Buciu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *