Eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech în combaterea coronavirusului
Eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech în combaterea coronavirusului

Eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech este de 94% în combaterea cazurilor simptomatice de coronavirus, au aflat cercetătorii israelieni, în cadrul unui studiu.

Aceste date confirmă informațiile furnizate de studiile clinice ale producătorului şi rolul campaniilor de vaccinare în încheierea pandemiei de coronavirus,

De asemenea, vaccinul a avut o eficacitate de 72% în prevenirea deceselor de COVID-19 după prima doză, însă numărul mic al deceselor înregistrate în cadrul studiului a făcut ca acest procent să fie considerat mai puţin fiabil, relatează Digi24.

Eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech. Până acum, eficacitatea unui vaccin a fost dovedită prin studii clinice realizate pe mii de persoane, dar nu în condiţii reale, care implică o mai mare varietate de persoane şi comportamente, dar şi provocări logistice precum menținerea serurilor la temperaturi scăzute.

Studiul a fost realizat pe baza datelor obţinute de la 1,2 milioane de persoane monitorizate de una dintre cele mai mari organizaţii de sănătate din Israel (Clalit Health Services), între 20 decembrie 2020 şi 1 februarie 2021. În acest interval, varianta britanică a noului coronavirus circula deja în ţară, făcând aceste rezultate să devină încă şi mai interesante.

Aproape 600.000 de persoane care au primit vaccinul anti-COVID-19 au fost „asociate” foarte riguros cu alte 600.000 care nu au fost imunizate şi care prezentau caracteristici foarte asemănătoare prin prisma unor factori precum vârsta, sexul, comorbidităţile şi locul de origine.

 

România a primit 2.152.949 de doze din cele trei vaccinuri anti-COVID-19 aprobate la nivelul Uniunii Europene, cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca, au anunțat autoritățile miercuri. Din cantitatea totală, au fost distribuite în țară 1.439.111, iar în stoc se mai regăsesc 713.838, cu tot cu tranșa care trebuie să sosească astăzi.

Campania națională de vaccinare anti-COVID-19 a debutat în 27 decembrie 2020, iar de atunci și până miercuri la ora 17 la nivel național au fost administrate peste 1,46 milioane de doze de ser, dintre care cele mai multe de la Pfizer-BioNTech (aproape 1,3 milioane), iar restul de la Moderna (circa 78.000) și AstraZeneca (peste 91.000). Astfel, în țara noastră, au fost vaccinate deja mai bine de 855.000 de persoane, iar aproximativ 611.000 au primit inclusiv doza de rapel.

Leave a comment

Lasă un răspuns