Ioan Nasleu a fost prins pe Aeroportul Otopeni, pleca în SUA
Ioan Nasleu a fost prins pe Aeroportul Otopeni, pleca în SUA

Ioan Nasleu a fost prins pe Aeroportul Otopeni în timp ce încerca să plece în SUA. Fostul director al piețelor din Timișoara a fost reținut sub acuzația de șantaj, formulată de doi jurnaliști.

Ioan Nasleu a fost prins joi dimineață pe Aeroportul Otopeni, de unde încerca să plece spre SUA, potrivit IPJ Timiș. A fost dus la audieri la IPJ Timiș, iar după trei ore i s-a adus la cunoștință că este reținut.

Pe numele lui, editorul-șef al pressalert.ro, Dragoș Boța și soția lui, Iulia Boța, director general al debanat.ro, au depus în 18 februarie plângere penală pentru șantaj, astfel că el fusese dat în consemn la frontieră, relatează Digi24.

Dragoș Boța susține în plângerea transmisă procurorilor că ar fi primit de la Ioan Nasleu un mesaj de amenințare pe WhatsApp, prin care i se cerea să renunțe la articolele defăimătoare, în caz contrar urmând să fie făcută publică o înregistrare video defăimătoare cu soția lui, scrie ziuadevest.ro. Boța îi ceruse un punct de vedere în legătură cu un articol care urma să fie publicat.

În 19 februarie, pe numele lui Nasleu a fost începută urmărirea penală pentru amenințare și șantaj, ulterior renunțându-se la prima acuzație. În 23 februarie, urmărirea penală s-a extins cu încă o infracțiune de șantaj.

„Ni s-a transmis că dacă publicațiile noastre, pressalert.ro și debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare. Cum nu exisă nimic de acest fel și pentru că amândoi nu putem accepta ca viața noastră și activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc și normal – să sesizăm autoritățile statului”, au scris pe Facebook cei doi jurnaliști.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *