Vaccinul Pfizer este eficient
Vaccinul Pfizer este eficient

Vaccinul Pfizer este eficient asupra ambelor mutații cunoscute la acest moment ale coronavirusului, varianta britanică și cea sud-africană, au comunicat joi producătorii Pfizer și BioNtech.

Producătorii precizează, însă, că ”supraveghează în continuare variante emergente şi sunt pregătite să reacţioneze” în cazul în care vreuna dintre aceste mutaţii rezistă vaccinului. Teste nu au arătat necesitatea unui nou vaccin pentru a face faţă noilor variante, arată B1TV.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunțat, miercuri, că numărul de ţări şi teritorii în care se află tulpina britanică de coronavirus se ridica la 70 la 25 ianuarie, adică cu 10 în plus faţă de 19 ianuarie.

Totodată, varianta sud-africană care, la fel ca cea britanică, este mult mai contagioasă decât era virusul original SARS-CoV-2, continuă să se răspândească, şi este prezent în 31 de ţări.

 

Vaccinul Pfizer este eficient asupra ambelor mutații cunoscute. Mai există și varianta de coronavirus detectată la începutul lui ianuarie în Japonia şi originară din Manaus, în nordul Braziliei, care este dominantă în Amazonia, ceea ce confirmă temerile privind contagiozitatea sa, a declarat miercuri un cercetător pentru AFP.

Amintim că multe țări au reluat restricțiile de călătorie în încercarea de a bloca răspândirea noi tulpini de COVID-19, mai contagioasă, concomitent cu lansarea vaccinului la nivel mondial. Sunt voci din cadrul comunității științefice care susțin că răspândirea în tot mai multe zone ale lumii a nloilor tulpini ale coronavirusului, descoperite în Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, poate fi comparată cu debutul unei noi pandemii.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *