Kelemen Hunor, despre scandalul datelor de la vaccinare: Nu s-a discutat despre remaniere. Premierul decide, cu președintele

Vicepremierul Kelemen Hunor neagă existența unui conflict între premierul Florin Cîțu și ministrul Vlad Voiculescu și spune că scandalul datelor despre vaccinare este unul artificial, întreținut de presă. Hunor dă asigurări că nu s-a pus problema remanierii, acest aspect nu a fost discutat în coaliție, iar o eventuală decizie în acest sens este luată de premier și de președinte.

„Nu e un scandal. Eu nu văd scandalul. Vin de la o întâlnire cu colegii de cabinet, eram împreună cu premierul și cu ministrul sănătății și cu alți colegi. Nu e niciun scandal. Poate e în presă. Nu știu, eu nu mă uit la presă, nu citesc de dimineață până seara. În cabinet, între noi, nu există niciun scandal”, a dat asigurări liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor: Nu s-a discutat despre remaniere. Premierul decide, cu președintele

Kelemen Hunor a spus că trebuie să existe o comunicare bună între prim-ministru și miniștrii de linie. Hunor consideră că Vlad Voiculescu trebuia să dea dovadă de transparență și să-l informeze pe premier despre datele pe care vrea să le publice, astfel încât acesta să nu afle din presă.

„Nu s-a supărat nimeni. Într-o coaliție apar astfel de chestiuni, mai ales la început. Transparența este necesară. Asta nu se poate pune sub semnul întrebării. Am susținut, vom susține o transparență în ceea ce privește deciziile, pregătirea deciziilor, mai ales în pandemie. Dacă vrem să existe încredere în autorități din partea cetățenilor, atunci transparența atunci trebuie să fie, dacă se poate, maximă”, a spus Kelemen Hunor.

„Pe de o parte. Pe de altă parte, când tu, un ministru, ministrul sănătății, de data aceasta, publici niște date, trebuie să vorbești cu premierul, că așa e corect. Nu e corect să afle premierul din presă ce ai comunicat și ce date ai pus pe site”, a spus Kelemen Hunor, miercuri seara, la Digi24.

Întrebat, în context, cine și cum face remanierea, Kelemen Hunor a precizat: „Nu am discutat de nicio remaniere. Premierul aici a clarificat lucrurile, am citit și eu astăzi după-amiază pe flux că nu a cerut demisia ministrului Voiculescu, deci nu e vorba de remaniere, nu s-a discutat acest lucru. Mecanismul este că premierul decide, în coaliție discută, bineînțeles că premierul face remaniere, cu președintele, dar în coaliție se discută cu liderii de partide și cu premierul, dacă este cazul, dar nu a fost cazul, nu s-a discutat acest lucru”, a încheiat Kelemen Hunor.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul