Am intrat în valul trei al pandemiei, afirmă Andreea Moldovan
Am intrat în valul trei al pandemiei, afirmă Andreea Moldovan

Am intrat în valul trei al pandemiei de coronavirus, afirmă secretarul de stat Andreea Moldovan. Creșterile numărului infectărilor sunt vizibile zilnic, la fel ca mărirea numărului pacienților cu complicații care au nevoie de terapie intensivă. În circulație este acum tulpina din Marea Britanie, care nu este neapărat mai agresivă, cât mai contagioasă, explică secretarul de stat.

Tulpina britanică este mai ușor transmisibilă, mai ales la vârstele mai mici și la tineri, comparativ cu tulpina care a circulat inițial. „Din punct de vedere al formelor clinice, există forme severe și cu aceste tulpini, dar nu este neapărat o diferență semnificativă față de ce am întâmpinat anterior”, a punctat Andreea Moldovan.

Dorim foarte mult să operaționalizăm accesul în terapie intensivă. De exemplu, în prezent există 20 la sută din pacienții din terapie intensivă intubați, restul încă nu sunt intubați sau nu au suport ventilator și atunci acolo este foarte important să avem un management corect al admisiei în terapie intensivă”, a declarat secretarul de stat legat de valul trei al pandemiei.

În acest moment, sunt 1.386 de paturi de terapie intensivă COVID, a precizat Andreea Moldovan, potrivit Digi24.

Miercuri, 10 martie 2021, au fost raportate 4.564 de cazuri noi de COVID-19, din 37.050 teste efectuate. Alți 100 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus, în timp ce la ATI erau internate 1.140 de persoane.

Totuși, ar putea fi restricții de Paște

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că nu se pune problema unei carantine extinse de Paști, dar secretarul de stat în Ministerul Sănătății spune că restricțiile viitoare depind de felul în care epidemia va reacționa la măsurile anunțate miercuri de CNSU.

Toate aceste măsuri care s-au luat sunt măsuri care sunt tatonate în prezent și vom vedea care va fi impactul lor asupra a ceea ce urmează. Dacă trendul evolutiv va continua să crească și să fie o creștere a numărului de cazuri în continuare, cu siguranță aceste măsuri vor fi reevaluate. Această închidere a accesului la ora 22:00 implică de fapt mult mai mulți pași, în sensul în care spre ora 22:00 deja oamenii nu vor mai putea să circule, nu vor mai putea să se aglomereze, nu vor mai putea să rămână magazine deschise atât de mult cum rămân în prezent. Deci, practic, o măsură de genul aceasta generează mult mai multe efecte în jur”, a explicat Andreea Moldovan.

Leave a comment

Lasă un răspuns