Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, marți, că același număr de paturi din secțiile ATI ale spitalelor din România se regăsesc acum față de începutul anului, când, potrivit premierului Florin Cîțu, ar fi fost mai multe disponibile. Voiculescu a precizat că au fost suplimentate cele 1.400 de locuri disponibile cu 190 de paturi la terapie intensivă, scrie Digi 24.

„Am avut o teleconferință cu manegerii de spitale. Punem la dispoziție ventilatoare. S-a putut extinde numărul de paturi de terapie intensivă cu aproape 190 în toată țara. Vorbim de aproape 40 de paturi disponibile în plus în București”, a declarat Vlad Voiculescu.

„Este ceea ce se poate în acest moment. Vorbim despre 190 de paturi suplimentare, dar nu este așa de simplu. Nu e vorba numai de infrastructură, de a cumpăra un pat și echipamentele aferente, e vorba de resursa umană, care e limitată. Tocmai de aceea e important ca restricțiile să fie respectate în continuare de toată lumea și impuse de autorități acolo unde este cazul”, a spus Vlad Voiculescu.

„În momentul de față sunt undeva la 1.400 de paturi de ATI. Numărul este dinamic. Avem paturi care vor fi disponibile într-un termen scurt. De asemenea, îmbunătățim raportarea, în așa fel încât să știm ca paturile care ne sunt raportate ca fiind disponibile de două ori pe zi chiar putem să ne bazăm pe ele”, a afirmat ministrul Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a precizat că se poate ajunge la numărul de 1.600 de paturi la ATI.

“Paturile n-au dispărut. Când vorbim de paturi raportate, vă spuneam mai devreme că lucrurile sunt dinamice și nu întotdeauna raportările sunt cele corecte. Nici măcar un singur pat din ATI nu a dispărut prin magie în ultimele luni.La un moment dat a fost un fake news că s-ar fi redus numărul de paturi din Timișoara. Este fals. Numărul a crescut”, a declarat ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *