Marcel Ciolacu cere guvernului să permită exportul de măşti chirurgicale produse în România

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a cerut guvernului să liberalizeze exportul de măşti chirurgicale şi a spus că producătorii români de măşti nu au primit niciun fel de ajutor şi au fost „împiedicaţi” să-şi vândă marfa în străinătate.

Marcel Ciolacu cere guvernului să permită exportul de măşti chirurgicale produse în România

„Cum e posibil ca România să interzică exportul de măști chirurgicale, dar să permită importul tuturor măștilor neconforme?! Astăzi am vizitat una dintre cele mai mari fabrici din România, cu capital sută la sută românesc. Oameni care în pandemie s-au reinventat, salvându-și afacerea și cele 1.700 de locuri de muncă. Oameni care continuă să plătească salarii, taxe și impozite”, a declarat Marcel Ciolacu într-o postare publicată pe Facebook.

Şeful PSD a spus că decizia guvernului prin care s-a interzis exportul de măşti chirurgicale realizate local „i-a legat de mâini şi de picioare” pe producătorii români.

„Dacă nu-i ajutați, măcar nu-i mai încurcați! Liberalizați exportul de măști chirurgicale! Sprijiniți capitalul românesc”, a spus preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că a vizitat, în Maramureș, una dintre cele mai mari fabrici cu capital românesc, care s-a reprofilat pe producția de echipament medical, fără să fi beneficiat de vreun sprijin concret din partea statului în privința achiziției produselor. Mai mult, social-democratul afirmă că nu doar că statul n-a ajutat, dar i-a și împiedicat pe investitori să exporte măștile chirurgicale.

„Astăzi am vizitat una dintre cele mai mari fabrici din România, cu capital sută la sută românesc. Oameni care în pandemie s-au reinventat, salvându-și afacerea și cele 1.700 de locuri de muncă. Oameni care continuă să plătească salarii, taxe și impozite. Oameni de care statul român condus de Orban, apoi de Cîțu și Voiculescu, și-a bătut joc!!!”, a spus Marcel  Ciolacu.

„Producătorii români nu numai că nu au primit niciun fel de ajutor, dar au fost și împiedicați să-și vândă marfa în afară. Decizia aberantă legată de exporturi, i-a legat practic de mâini și de picioare!”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *