Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri că nu se teme de o eventuală candidatură a premierului Florin Cîțu la șefia PNL. „Cunosc bine partidul”, a declarat Orban care a precizat că relația sa cu premierul este „foarte bună”.

Ce spune Ludovic Orban despre o eventuala lui Florin Cîțu la șefia PNL

„Tot abordați acest subiect. Mie nu îmi e teamă de nimic. Cunosc bine PNL, cunosc foarte bine situația în care ne găsim, momentul în care am luat decizia să mai candidez. Am făcut-o în deplină cunoștiință de cauză. Dacă o să apară concurenți, este democrație, oricine poate să candideze, să vină cu o viziune, cu un program. Membrii PNL vor fi cei care vor decide. Sunt în relații foarte bune cu premierul, chiar dacă de 4 luni de zile se încearcă să se lanseze informații despre candidatura domnului Cîțu la șefia partidului, chiar dacă el nu a anunțat că va candida”, a declarat Ludovic Orban.

Congresul PNL va avea loc în toamnă. Premierul Florin Cîțu nu a anunțat public dacă va candida pentru șefia PNL, însă tot mai mulți lideri din partid se așteaptă la o astfel de decizie. Până acum, mai multe filiale din teritoriu și-au anunțat deja susținerea pentru Ludovic Orban, scrie Digi 24.

Președintele PNL Ludovic Orban spune că cei care decid să muncească și după vârsta de pensionare, până la 70 de ani, ar trebui să plătească în continuare contribuțiile la stat.

Ludovic Orban a răspuns astfel la o întrebare privind un proiect de lege anunțat de deputatul liberal Alexandru Kocsis, care prevede scutire de CAS pentru cei care aleg să rămână în activitate după 65 de ani.

„Atât timp cât înregistrezi venituri din diferite activitiăți ca persoană activă, părerea mea este că trebuie plătite impozitele și contribuțiile, indiferent de vârstă, cu atât mai mult cu cât proiectul de lege care e supus dezbaterii și în procedură de adoptare de către Guvern presupune posibilitatea de a munci peste vârsta de pensionare, până la 70 de ani. Prevede ca un drept și, atâta timp cât persoana este cea care solicită să-și continue activitatea, este o decizie a sa și este mai degrabă un drept. Nu văd de ce ar trebui să nu mai plătească contribuțiile pentru pensie”, a spus Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *