Președintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri, întrebat despre o posibilă remaniere a ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, că orice ministru care nu își face datoria și nu se implică în realizarea obiectivelor guvernamentale va pleca „mai devreme sau mai târziu”.

„Activitatea fiecărui ministru este evaluată de premier și premierul ia sau nu decizii. Orice ministru care nu își face datoria și care nu este implicat în atingerea obiectivelor din programul de guvernare, mai devreme sau mai târziu va pleca. Este firesc ca evaluarea activității să o facă premierul. Dacă premierul are vreo solicitare o discutăm”, a declarat președintele PNL.

Ludovic Orban: Orice ministru care nu își face datoria, mai devreme sau mai târziu va pleca

Președintele PNL Ludovic Orban a precizat că nu a existat o discuție în coaliție despre acest subiect, scrie Digi 24.

Totodată, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Petreşti, judeţul Dâmboviţa, că Guvernul ar trebui să reflecteze asupra deciziei închiderii magazinelor la ora 18,00, măsură aplicată în anumite condiţii de incidenţă.

„Trebuia să existe o argumentaţie, care să fie făcută pe baza unei fundamentări. De exemplu, când am luat decizia de a închide evenimentele, nunţi, botezuri, mese festive, a fost pe baza analizelor pe care le-am avut din anchetele epidemiologice care stabileau că prima cauză pentru îmbolnăviri, pentru răspândirea virusului erau la aceste evenimente şi atunci am luat decizia să suspendăm o perioadă derularea acestor evenimente. Şi asta, în privinţa oricărei măsuri de protecţie sanitară care presupune o anumită restricţie, trebuie să existe o fundamentare. Ştiu cine a propus măsura, nu am văzut în spate fundamentarea şi, acum, evident că Guvernul decide, dar trebuie să reflecteze asupra, cel puţin, a acestei măsuri”, a spus Ludovic Orban.

Florin Cițu a subliniat faptul că măsura de a închide magazinele de la ora 18.00 acolo unde incidența cazurilor este ridicată a dus la o scădere a ratei de pozitivare cu Covid-19, tocmai pentru că mobilitatea, factorul principal prin care se răspândește virusul, a fost limitată.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *