PNL „se desparte total” de acțiunile lui Vlad Voiculescu la MS
PNL „se desparte total” de acțiunile lui Vlad Voiculescu la MS

PNL „se desparte total” de acțiunile lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății, a spus deputatul liberal Florin Roman. Este reacția acestuia după scandalul Foișor, spitalul evacuat în noaptea de vineri spre sâmbătă, cu bolnavi abia operați transportați la ambulanțe ori cu mașinile personale acasă, pentru ca unitatea să fie transformată într-una de îngrijire a pacienților COVID.

Florin Roman a amintit momentele din mandatul „plin de bâlbe” al ministrului, care în numai câteva luni petrecute la guvernare a comis gafă după gafă și a fost implicat în diverse conflicte cu alți oficiali ai statului.

„PNL se desparte total de ce face Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe”, a declarat Florin Roman, duminică seară, la B1TV.

 

„Mai întâi, aș dori să fac o precizare foarte clară. Partidul Național Liberal se desparte total de ceea ce face domnul ministru Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății într-un mandat plin de bâlbe – și spunem asta nu de ieri, de astăzi, câțiva oameni din Partidul Național Liberal, ci de foarte multă vreme. Dacă e să luăm doar câteva momente, haideți să luăm descentralizarea centrelor de vaccinare și acea harță cu aleșii locali, pentru că le-a dat domnul ministru sarcină să facă centre de vaccinare, dar nu le-a descentralizat și resursele financiare. Haideți să ne amintim de permanentul scandal cu colonelul Gheorghiță, pe campania de vaccinare. Haideți să ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, așa cum spuneați dumneavoastră, la «Matei Balș» și din păcate, foarte recent acum, acest ultim episod de la «Foișor»”, a afirmat Florin Roman.

Deputatul PNL consideră că singurul adevăr spus de Vlad Voiculescu și Raed Arafat a fost lipsa acută de paturi ATI.

„Punctual, ca să răspund la întrebarea dumneavoastră, eu cred că singurul adevăr care s-a spus de către cei care gestionează această situație – și aici mă refer la doctorul Arafat și la ministrul Sănătății – a fost că într-adevăr, fiind o acută lipsă de paturi, e nevoie să găsești alte paturi pe ATI, pentru că din păcate sunt foarte multe forme grave”, a adăugat Florin Roman.

Întrebat dacă Raed Arafat și Vlad Voiculescu „au aflat vineri noapte” despre nevoia de paturi ATI, Florin Roman a explicat: „Aici intervine o discuție serioasă. Eu îmi amintesc, dincolo de ceea ce ați spus dumneavoastră, au fost două sau trei declarații publice ale Președintelui României, care făcea apel la cei care se ocupă de gestionarea pandemiei cu Covid, la ministrul Sănătății, la Raed Arafat, domne, măriți numărul de paturi pe ATI întrucât, față de ceea ce s-a întâmplat anul trecut, acum sunt forme mult mai grave, iar oamenii vin ceva mai târziu la spital și din cauza aceasta apar și aceste forme grave”.

„În schimb, ceea ce s-a întâmplat acolo este dezolant pentru orice om sănătos la cap, adică nu poți să faci o evacuare a unor pacienți bolnavi, aflați sub tratament, scoși din operație, noaptea ca hoții, ca să o spunem foarte clar și direct. Dacă știi că ai o problemă de evacuat, îți pregătești din timp, sau dacă nu ești în stare să o faci în timpul zilei, aștepți până a doua zi, pregătești oamenii, vorbești cu ei, pentru că e foarte important să le explici de ce trebuie să facem acest lucru, dar nu faci ceea ce s-a întâmplat. Ceea ce s-a întâmplat este exemplul clasic de `așa nu se face`”, a mai spus deputatul PNL Florin Roman.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul