Scandalul Foișor. Premierul Florin Cîțu se așteaptă la demisii după scandal
Scandalul Foișor. Premierul Florin Cîțu se așteaptă la demisii după scandal

Scandalul Foișor. Premierul Florin Cîțu se așteaptă la demisii după scandalul din noaptea de vineri spre sâmbătă, când zeci de pacienți, unii abia operați, au fost evacuați din Spitalul Foișor din București, pentru ca unitatea să devină dedicată bolnavilor COVID. „Să vedem dacă mai există onoare în România” a spus Florin Cîțu, întrebat dacă așteaptă demisiile celor implicați în acest scandal.

„Eu doar vreau să vă spun că, așa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanțelor sau așa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educației, și fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății”, a declarat premierul duminică, după ce a luat parte la ședința CNCCI, relatează B1TV.

Întrebat cine se face responsabil pentru situația de la Spitalul Foișor, prim-ministrul a răspuns: „Am spus, această mutare nu este prima făcută. Au mai fost astfel de spitale transformate în (spital suport, n.r.) Covid și personalul a fost transferat în alte spitale. În același timp, da, și eu sunt, la fel ca și dumneavoastră, foarte supărat de ceea ce am văzut la televizor în acea seară. Detaliile tehnice vi le-a explicat și domnul Arafat, poate o să le explice și domnul ministru al Sănătății. Eu doar vreau să vă spun că, așa cum fiecare contribuabil are legătură cu Ministerul Finanțelor sau așa cum fiecare elev are legătură cu Ministerul Educației, și fiecare pacient din România are legătură cu Ministerul Sănătății”.

Scandalul Foișor. Întrebat cine ar trebuie să facă un pas în spate după episodul de la Spitalul Foișor din punctul său de vedere, Florin Cîțu a declarat: „Este vorba de onoare aici, să vedem dacă mai există onoare în România”.

Cîțu nu a specificat de la cine așteaptă demisiile „Eu am spus și în ședința CNCCI și vă spun și dumneavoastră, nu cred că este normal, după ce se ia o decizie, să intervină prim-ministrul, să vorbească și cu primarul Bucureștiului, să vorbească și cu manager, și cu managerul de la DSP, și așa mai departe, să se implementeze o decizie luată de toată lumea în cunoștință de cauză. În această situație, trebuie să înțelegem cu toții că avem un singur inamic, pandemia, și trebuie să punem toate resursele pentru a rezolva această problemă”.

„În acest moment, în București, situația pe care o avem arată că avem necesarul de paturi. La Foișor, deja sunt 20 de persoane în secția ATI. Din păcate, o persoană a decedat dintre cele din secția ATI, deci de aceea era nevoie de această secție urgent. Dacă vom lua alte decizii, bineînțeles că vom comunica transparent de fiecare dată”, a adăugat premierul.

 „Eu vă spun un lucru pe care vi l-am spus de fiecare dată – și asta și celor care au opinii politice în acest subiect. Remanierea sau o decizie despre un ministru din cabinetul acesta o va lua doar premierul, iar aceste decizii nu se discută, ele se vor anunța” a conchis Florin Cîțu referitor la o posibilă remaniere a lui Vlad Voiculescu.

 

Leave a comment

Lasă un răspuns