Image default
Actualitate

Cum explică BNR angajarea fostului premier Viorica Dăncilă: „Căutăm oameni care deschid uși în Europa”

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului Economie Verde la Banca Națională, birou în cadrul unui departament care se va ocupa de trecerea la moneda euro, a anunțat marți Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

Viorica Dăncilă va lucra în cadrul Biroului de Economie Verde, a precizat Adrian Vasilescu, adăugând că postul este remunerat, însă nu intră în categoria celor pentru care veniturile sunt publice.

Adrian Vasilescu a explicat criteriile care au stat la baza selectării fostului preimier Viorica Dăncilă în echipa BNR, criterii legate de activitatea de lobby: „Înainte de a fi prim ministru, a fost europarlamentar multă vreme. A fost funcționar european. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni mai ales din zona verde, ecologiști, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe. (…) La Banca Națională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European. Ăsta este lucrul cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta”.

„Instituția asta (BNR – n.r.) nu are o memorie afectivă. Instituția asta are o memorie instituțională. Instituția asta în momentul de față are nevoie de oameni care să deschidă uși. Că au fost simpatici cu noi sau n-au fost, că au criticat Banca Națională sau n-au criticat-o, astea sunt lucruri fără nicio importanță. Important este la această oră ce uși poți să deschizi în Europa”, a spus Vasilescu referitor la Viorica Dăncilă, la Digi 24.

Și Ludovic Orban a fost întrebat marți, la Parlament, ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru postul de consultant al Guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Ludovic Orban a răspuns zâmbind că „vocea și talentul”.

Viorica Dăncilă va ocupa la Banca Națională a României funcția de consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Prima zi de lucru ar urma să fie 1 iunie.

Citește pe aceiași temă

Teodorovici, reproșuri la adresa lui Ludovic Orban

Andrada Ionescu

Klaus Iohannis trimite înapoi în Parlament legea care dublează alocațiile copiilor

Andrada Ionescu

Lupta USR pentru pensiile speciale continuă

Andrada Ionescu

Lasă un comentariu