vântul puternic
Marți, vântul puternic a generat peste 30 de incidente în sectorul 6. Sesizările au fost rezolvate de autoritățile locale.
„Am avut 32 de accidente generate de vântul puternic de astăzi, copaci căzuți, ramuri rupte. Toate sesizările au fost deja rezolvate încă din această seară prin intervenția ADPDU Sector 6 și Poliţia Locală Sector 6 .
Am vorbit cu horticultorii ADPDU Sector 6 și concluziile sunt următoarele.
– toti copacii care au cazut sunt verzi. Nu au fost copaci uscați. În aceste condiții ca cele de azi cad copacii incarcati cu frunze, deoarece opun rezistenta la vant.
– în multe cazuri nici nu au unde sa-si dezvolte radacini datorita mediului urban și din cauza betonarii fara cap, din trecut, a trotuarelor, alveolele rămase fiind mult prea mici”, a precizat primarul sectorului 6.
Ciucu a explicat de ce vântul puternic a pus la pământ zeci de copaci.
„Copacii sunt incarcati cu frunze deoarece sunt in perioada de vegetatie. Doar in cazul unor toaletari drastice, ar fi fost mai mici sansele ca ei sa ramana pe pozitie.
În acest moment PMB a oprit toaletarea copacilor cu excepția acelora unde copacii sunt uscați.
In Sectorul 6 sunt cca. 280.000 de copaci, am cerut ADPDU Sector 6 să îmi prezinte un un program de evaluare a sănătății acestor copaci”, a explicat Ciprian Ciucu.
ADPDU Sector 6 a toaletat în această primăvară aproximativ 7.000 de copaci.

Leave a comment

Lasă un răspuns