Vaccinarea la copiii de peste 12 ani trebuie să fie luată în calcul
Vaccinarea la copiii de peste 12 ani trebuie să fie luată în calcul

Vaccinarea la copiii de peste 12 ani trebuie să fie luată în calcul de părinți, susține medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”. Numărul infectărilor a scăzut tocmai pentru că oamenii s-au vaccinat, dar din acest punct de vedere suntem de abia la jumătatea drumului și eforturile trebuie să continue, spune medicul, inclusiv cu imunizarea adolescenților.

Vaccinarea la copiii de peste 12 ani va fi posibilă însă atunci când Agenția Europeană a Medicamentului va autoriza folosirea vaccinului și la această categorie de vârstă, a explicat Beatrice Mahler, la B1TV.

E salutar faptul că am ajuns în această etapă, e bine că elevii se reîntorc la școală, interacțiunea dintre ei e importantă. Suntem într-un moment de transmitere comunitară scăzută, ceea ce permite anumite activități. În clasă se vor respecta măsurile de protecție, adică elevii vor sta cu mască, și în jurul școlii unde sunt zone aglomerate. Cu atât mai mult cu cât vaccinarea adolescenților peste 16 ani este posibilă, cred că suntem într-un cu totul alt moment decât în septembrie sau februarie, când s-a reluat școala.

E important și am încredere că fiecare părinte ca va avea această informație va gândi în sensul protejării copilului lui de orice infecție. E mult mai ușor să tratezi profilactic, decât să tratezi o boală care nu știi cum evoluează. Din fericire, știm că la copii are o evoluție favorabilă, dar care poate să aibă în cazuri izolate și evoluție imprevizibilă și cu complicații importante.

Prin urmare, vaccinarea adolescenților e o prioritate, aș spune eu. Fiecare părinte care are copil de peste 12 ani va trebui să ia în calcul această variantă. Sunt convinsă că toți părinții, după ce vor cere informații și vor vedea care sunt efectele și beneficiile pe care le are un copil vaccinat asupra sănătății lui, va decide favorabil”, a declarat Beatrice Mahler, pentru B1 TV.

Aceasta a explicat apoi că suntem abia la jumătatea drumului până la învingerea pandemiei și că efortul de vaccinare anti-COVID trebuie să continue într-un ritm susținut.

Atât timp cât nu cunoaștem sursa infecției la persoanele care se internează, vorbim de o transmitere comunitară. Sigur, imunizarea aduce beneficii și a dus la scăderea numărului de persoane infectate, alături de alte condiții favorizante – vremea și măsurile de protecție, dar nu suntem încă la numărul de persoane imunizate care să ne asigure confort. Trebuie să mergem în continuare în această direcție, să continuăm vaccinarea măcar la categoriile de risc, persoanele vârstnice, cele din comunitățile mari.

Ca potențial grup care transmite infecția fără manifestări importante sunt copii și dacă la cei peste 12 ani EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) va autoriza vaccinul, cred că trebuie să ne organizăm să intrăm cât mai repede în campania de informare și vaccinare a acestei categorii de vârstă.

Suntem la mijlocul drumului, aș spune, din punct de vedere al imunizării populației și trebuie să continuăm ritmul”, a mai declarat Beatrice Mahler.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *