Garanția pentru sticlele de plastic va fi de 50 de bani, propune ministrul mediuluui. Sunt discuții pentru integrarea la agenții economici a unor automate pentru reciclarea PET-urilor, în schimbul eliberării unor sume de bani. Garanția este reținută inițial la cumpărarea produsului ambalat în sticlă.

Ministerul Mediului va propune o garanție de 50 de bani pe sticlă, indiferent de mărimea acesteia, dacă este de până în 3 litri. Cine adună 10 sticle are 5 lei, spune Tanczos Barna.

„Poate să fie un venit interesant pentru copii, care se duc după aceea și mănâncă ceva. Nu se va mai arunca sau dacă cineva găsește o sticlă, cu siguranță ridică sticla și merge și o predă la o stație automată”, a declarat Tanczos Barna, pentru Digi24.

Garanția pentru sticlele de plastic. Ministrul Mediului a precizat că vor putea fi predate și sticlele fără dop, dar vor trebui să fie sticle colectate după pornirea programului, nu unele vechi, aruncate în natură.

Fiecare sticlă va avea un marcaj care o identifică în sistem și din momentul acela se pot preda-aceasta este explicația de ce nu se acceptă sticle vechi.

„Săptămâna viitoare, probabil că marți, voi prezenta actul normativ în forma finală în coaliție și intră în analiza interministerială. O asumă coaliția, partidele de guvernământ și intră în circuitul de avizare”, a explicat pașii următori ministrul Tanczos Barna.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul