USR PLUS vrea ca Viorica Dăncilă să nu mai fie consilier la BNR
USR PLUS vrea ca Viorica Dăncilă să nu mai fie consilier la BNR

Alianța USR PLUS îi cere lui Mugur Isărescu să reevalueze numirea Vioricăi Dăncilă. Credibilitatea BNR e esențială, argumentează reprezentanții USR PLUS.

Într-o intervenție la Digi24, Dan Barna a declarat că este o decizie rușinoasă, asumată de BNR, și că probabil Adrian Vasilescu a avut „una dintre cele mai grele zile de comunicare” încercând să explice criteriile pentru această numire.

„Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare”, spune reprezentanții USR.

USR PLUS vrea ca Viorica Dăncilă să nu mai fie consilier la BNR

„Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că <deschid uși>. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat <să deschidă uși>„, au transmis reprezentanții alianței USR PLUS.

Dan Barna, liderul USR, a declarat, miercuri, la Digi24 că decizia asumată de BNR este una „rușinoasă” și că speră să se revină asupra ei cât mai repede.

„Am văzut declarația lui Adrian Vasilescu de ieri legată de criteriile avute în vedere. Cred că a fost una dintre cele mai grele zile de comunicare a lui Adrian Vasilescu, pe care îl respect. Este foarte greu să încerci să explici serios ceva ce toată lumea consideră că ar putea fi o glumă.Este o numire care lasă un gust amar despre ce înseamnă vechea politică și vechiul fel de a recompensa, că nu găsesc alt termen. Am văzut reacțiile dinspre PE referitor la prestația Vioricăi Dăncilă de atunci, nu par să confirme această competență. Mă îndoiesc că experiența de europarlamentar a lui Dăncilă a fost unul dintre criteriile pentru această numire”, spune liderul USR.

„Este o decizie asumată de BNR, o decizie rușinoasă asupra căreia sper să se revină cât mai curând”, a spus Dan Barna.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *