Liviu Dragnea va afla joi dacă iese mai devreme din închisoare, adică la fix doi ani de când a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Consiliul Județean Teleorman. Tribunalul București a dezbătut cererea lui de eliberare condiționată și a anunțat că va lua o decizie în 27 mai.

Ce crede DNA despre Liviu Dragnea

Potrivit contestației DNA, Dragnea nu ar trebui să fie eliberat deoarece „nu a reușit să demonstreze că pe parcursul perioadei de timp executate și-a îndreptat atitudinea către normele de conviețuire socială și ordinea de drept”, arată procurorii DNA în document citat de GÂNDUL.RO.

„Liviu Dragnea e inginer. Faptul că nu a luat punctaj maxim nu înseamnă că n-a fost activ.S-a susținut că n-a participat la programe religioase. El e credincios, a participat la toate slujbele religioase.Legea cere să ai un comportament corect, nu să fii Superman”, a declarat avocata lui Dragnea, după proces, citată de Digi 24.

Avocații lui Dragnea au cerut amânarea dezbaterilor pe motiv că mai există un dosar în care se cere strămutarea acestui caz la altă instanță, iar în acel dosar nu s-a dat o soluție încă.

Judecătorii au respins însă cererea și au judecat dosarul.

Liviu Dragnea a fost întrebat, în pledoaria finală, cum vede condamnarea sa, iar el a răspuns că în cariera sa a îmbunătățit viața a mii de oameni.

Liviu Dragnea nu a fost prezent la proces, el a dat declarația prin videoconferință, dar pe o tabletă pe care judecătorii și-au transmis-o de la unul la altul.

În 27 aprilie, Judecătoria Sectorului 5 a respins, ca neîntemeiată, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei, magistratul de la Judecătoria Sectorului 5 spune că fostul lider PSD îndeplineşte fracţia de 2/3 din pedeapsă, necesară pentru a fi eliberat condiţionat, însă instanţa nu este convinsă că el a dat dovezi temeinice de îndreptare.

Liviu Dragnea este în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *