Premierul Florin Cîțu spune că regiunile României trebuie unite prin autostrăzi, astfel încât România să se poată dezvolta mai bine. „Vreau să trecem Carpații cu autostrada”, a adăugat el.

„În următorii 5 ani o să facem mai mult pentru români, pentru că suntem datori și avem restanțe, statul are restanțe și trebuie să le plătim. Cred că în următorii 5 ani trebuie să încheiem un capitol trist din istoria României, să terminăm autostrada Sibiu-Pitești”, a spus Florin Cîțu în cadrul podcastului „Fain & Simplu cu Mihai Morar”.

Florin Cîțu: Vreau să trecem Carpații cu autostrada

„Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena să bea o cafea. Vreau să trecem Carpații cu autostrada, e foarte important pentru mine. Trebuie să unim România: și Ardealul și Moldova și Muntenia să fie unite și prin autostrăzi. E important, că așa le dezvoltăm pe toate”, a adăugat Florin Cîțu.

„Trebuie să dezvoltăm România. Trebuie să legi aceste regiuni. Și ele se vor dezvolta natural. Nu trebuie să faci vreun plan național. Toată lumea vine cu un plan național de dezvoltare. Eu nu cred în așa ceva – planuri pe 20-30 de ani care îți spun investim aici, aici. Nu. Capitalul se duce acolo unde randamentul e cel mai mare”, a spus Florin Cîțu.

„ Oricât de interesanți și inteligenți am fi noi, nu știm mai bine decât persoanele private – cei care-și asumă riscul, până la urmă, ce să facă cu banii lor. Noi doar trebuie să le creăm niște condiții în care să dezvolte”, a explicat premierul Florin Cîțu.

PNRR a fost prezentat miercuri în parlament de către premierul Cîțu, pentru ca pe baza acestuia România să obțină de la Uniunea Europeană un ajutor de 29,2 miliarde de euro. Planul Național de Redresare și Reziliență nu înseamnă însă un peisaj de austeritate pentru români, cum ar fi reduceri de pensii, salarii, ori alte condiții restrictive, a spus Florin Cîțu.

Leave a comment

Lasă un răspuns Anulează răspunsul