Diana Şoşoacă a recitat pasaje din „Scrisoarea a III-a” la dezbaterea PNRR în Parlament: „Asistăm la cel mai mare eşec”

Diana Şoşoacă a luat cuvântul în plenul reunit în care a fost prezentat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a prezidat şedinţa, i-a tăiat microfonul senatoarei, după ce aceasta a depăşit timpul alocat, pentru că recita versuri de Mihai Eminescu.

Senatoarea a transmis că „PNRR” este un act „iluzoriu”.

Diana Şoşoacă a recitat pasaje din „Scrisoarea a III-a” la dezbaterea PNRR în Parlament

„Asistăm la cel mai mare eşec pe care l-am văzut vreodată. Vorbim despre ceva ce nu există, un act iluzoriu. Suntem împrumutaţi de 500 de generaţii şi domnul Cîţu vrea să ne împrumute pentru încă 500 de generaţii”, a spus Diana Șoșoacă.

„Vreţi bani la buget? Impozitaţi profitul multinaţionalelor, 2% din cifra de afaceri impozitaţi-o, că nu mai suntem stat naţional, suntem un stat condus de multinaţionale. Distrugeţi CFR marfă pentru că aveţi operatori privaţi unde aveţi propriile interese. Impozitaţi cu 66% toţi banii care pleacă spre off-shore-uri. În final, haideţi să ne amintim de Eminescu”, a declarat Diana Şoşoacă în Parlament.

La un moment dat, Ludovic Orban i-a atras atenţia senatoarei independente că timpul pentru discurs a expirat: „Lăsaţi, domnule Orban, că dumneavoastră nici măcar un minut nu rezistaţi”, a spus Diana Şoşoacă. Ludovic Orban a oprit în cele din urmă microfonul.

Diana Șoșoacă contestă sancțiunea primită de la Senat

Diana Șoșoacă contestă sancțiunea avertismentului scris, prin care parlamentarii din Biroul Permanent al Senatului i-au suspendat dreptul de a a mai reprezenta Senatul pentru trei luni, în urma constatării unor abateri de la regulamentul intern.

„E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă.

Răspunsul senatoarei Diana Șoșoacă vine după ce, în urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a decis să o sancționeze cu un avertisment scris. Președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a anunțat că au fost constate 5 abateri de la prevederile regulamentului care justifică aplicarea acestei sancțiuni.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *