Diana Șoșoacă contestă sancțiunea primită de la Senat

Diana Șoșoacă contestă sancțiunea primită de la Biroul Permanent al Senatului. ”Sancțiunea deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă, care va da în judecată instituția.

Diana Șoșoacă contestă sancțiunea avertismentului scris, prin care parlamentarii din Biroul Permanent al Senatului i-au suspendat dreptul de a a mai reprezenta Senatul pentru trei luni, în urma constatării unor abateri de la regulamentul intern.

Diana Șoșoacă răspunde acuzațiilor primite din partea colegilor senatori. Aceștia au trimis o sesizare în care atrag atenția asupra comportamentului și limbajului senatoarei, relatează Digi24.

E pentru prima oară în istoria României post-decembriste când unui senator i se atrage atenția cu privire la opinii politice. Ce s-a întâmplat în cazul meu e un precedent periculos. Această sancțiune raportat la declarații și opinii politice, pentru că încalcă dispoziții constituționale, deschide calea unei dictaturi”, spune Diana Șoșoacă.

Răspunsul Dianei Șoșoacă vine după ce, în urmă cu două zile, Biroul Permanent al Senatului, a decis să o sancționeze cu un avertisment scris. Președintele Comisiei Juridice, Iulia Scântei, a anunțat că au fost constate 5 abateri de la prevederile regulamentului care justifică aplicarea acestei sancțiuni.

Acest episod, surprins la Comisia Juridică, unde senatoarea fusese chemată pentru a fi audiată, nu este singurul care a stârnit revolta parlamentarilor. Colegii de la Senat i-au atras atenția, în repetate rânduri, pentru discursul neadecvat din Parlament și pentru lipsa măștii de protecție. Tot din cauza măștii nu a fost lăsată, la acel moment, să intre în Comisie.

Timp de trei luni Diana Șoșoacă nu mai are voie să reprezinte Senatul României la evenimente externe și interne. Senatoarea a primit luni un avertisment scris pentru comportamentul și limbajul agresiv pe care le-a avut în Parlament și pentru faptul că a refuzat să poarte mască într-o instituție publică.

Leave a comment

Lasă un răspuns