Marcel Ciolacu: Dacă moțiunea de cenzură trece, propunerea PSD de premier e Alexandru Rafila

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că partidul va depune săptămâna viitoare moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Ciolacu a spus că dacă moțiunea trece, propunerea PSD de premier este Alexandru Rafila, iar guvernul ar putea fi unul minoritar.

Marcel Ciolacu: „Propunerea PSD de premier e Alexandru Rafila”

„Alexandru Rafila este propunerea de prim-ministru. Vom discuta dacă moțiunea va trece (n.red. despre partidele care vor forma un nou guvern). Poate să fie și un guvern minoritar. Am exclus colaborarea cu PNL”, a declarat Ciolacu.

Întrebat de ce nu a discutat cu AUR să semneze moțiunea de cenzură înainte de depunerea ei, Marcel Cioalcu a răspuns: „Avem strategia noastră de partid și o facem în interiorul partidului”.

„Eu sper ca la sfârşitul aceste motiuni să scăpăm de acest guvern. Vom duce negocieri cu toţi cei dispuşi să voteze această moţiune, de la toate formaţiunile politice. Începem pe acest text finalizat să ducem negocierile. În cazul în care va trece moţiunea, îi anunţ pe parlamentarii PSD că va urma o sesiune extraordinară pentru votarea unui nou guvern”, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Dacă va trece moțiunea, președintele României va intra în spiritul Constituției”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Totodata, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că se va adresa Comisiei Europene cu privire la „un atac frontal asupra statului de drept” în cazul în care coaliţia de guvernare va „forţa” în Parlament schimbarea Avocatului Poporului din funcţie, precizând, totodată, că social-democraţii vor sesiza Curtea Constituţională cu privire la această situaţie, citat de Digi 24.

PSD-ul când a fost în cel mai blamat moment… încearcă să ne depăşească de 100 de ori. Eu nu cred că s-a întâmplat aşa ceva vreodată. Au făcut numirile la TVR, la Radio, acum vor Avocatul Poporului. Să nu creadă că eu, mâine, după ce vor forţa schimbarea Avocatului Poporului, în afară de faptul că vom contesta la CCR, cum am făcut şi cu numirile de la Radio, TVR, nu voi vorbi cu comisarii europeni şi nu o să mă adresez Comisiei Europene că fac un atac frontal asupra statului de drept”, a declarat Marcel Ciolacu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *