Florin Cîţu a declarat, vineri, că nu se gândeşte, în acest moment, la o eventuală candidatură a sa la funcţia de preşedinte al României la alegerile din 2024.

Florin Cîțu a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Piatra Neamţ, că nu este cazul să se discute acum despre candidaturi, precizând că, atunci când va fi desemnat candidatul pentru funcţia de şef al statului, PNL va alege pe cel mai bine clasat la momentul respectiv, scrie Digi 24.

„În acest moment nu. Avem foarte multe de făcut la guvernare. Avem o campanie internă pentru PNL. PNL întotdeauna va alege un candidat la preşedinţia României – cel care va fi cel mai bine clasat atunci, nu vorbim acum. Ştiu că s-au antepronunţat alţii. Acum nu este momentul”, a spus Florin Cîţu.

Contracandidatul lui Florin Cîțu, Ludovic Orban, declara luna trecută căia în calcul să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024. „Sigur că odată ce candidez la președinția PNL, nu scot din calcul nici această perspectivă”,spunea Orban, răspunzând unei întrebări care viza o eventuală candidatură la președinția României.

Totodată, premierul Florin Cîţu şi-a manifestat, vineri, nemulţumirea faţă de blocarea în Camera Deputaţilor a unui proiect de lege privind abrogarea unui act normativ care interzice investiţiile străine în companiile cu capital de stat.

Am o lege care nu sunt foarte fericit că nu a trecut prin Parlamentul României. De fapt, sunt foarte supărat că nu a trecut. Este legea prin care PSD interzicea investiţiile străine în România în companiile de stat. Cumva ne spune tot de la buget să dăm bani, din taxele românilor să investim în companiile de stat cu pierderi. Am trecut prin Guvern proiectul de lege care abrogă acea lege. A trecut de Senat, iar la Camera Deputaţilor a rămas acolo”, a spus Florin Cîţu într-o conferinţă de presă la Piatra Neamţ.

Pentru un guvern care este de dreapta, de centru dreapta, un guvern care vrea reformă, un guvern care atrage investiţii, nu este niciun fel de justificare ca acea lege să nu treacă, decât poate… Eu sper că nu e vorba de lupte politice interne şi să suferim toţi pentru că încearcă cineva să pună piedici Guvernului din cauze de politică internă”, a afirmat Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *