Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, susține că nu vor fi subiecte capcană la examenul de bacalaureat 2021 care începe luni cu proba scrisă la limba și literatura română.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus, duminică seara, la Digi 24,că experții ministerului vor verifica în noaptea dinaintea fiecărui examen ca subiectele și baremele de corectare să fie clare. Totodată, ministrul educației a dat asigurări că subiectele vor avea un nivel mediu de dificultate.

Sorin Cîmpeanu: „Nu vor fi subiecte capcană, nivelul de dificultate va fi mediu, anunță ministrul educației”

„Programa de examen a fost adaptată la specificul acestui an școlar și în fiecare noapte/dimineață dinaintea examenelor, împreună cu colegii din comisia națională de evaluare pentru fiecare disciplină, vor fi extrase, apoi verificate și reverificate subiectele, baremul de corectură, toate aceste lucruri, pentru a face tot posibilul în vederea unei promovări cât mai ridicate, fără să coborâm gradul de dificultate al subiectelor, dar insistând pe formularea clară a acestor subiecte, care să fie adecvate pregătirii elevilor pentru examenul de bacalaureat”, a arătat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu,

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a precizat că adaptarea subiectelor la pregătirea din acest an a elevilor înseamnă formulări clare, care să verifice competențele candidaților.

„Nu accept sub nicio formă formulări de tip capacană, care nu sunt conforme gradului de dificultate mediu, care este un grad de dificultate impus pentru examenul național. Nu este un examen în care să probăm cât de multe capcane întindem elevilor! Nu este corect ca elevii să fie responsabili de toate neajunsurile ultimei perioade, alături de neajunsurile cronice ale sistemului de învățământ”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Pentru aceste lucruri suntem responsabili în primul rând noi, cei din Educație, profesorii, în ultimă instanță, dar nicidecum elevii. Nu doresc să se descarce aceste neajunsuri pe elevii care susțin examenul de bacalaureat”, a punctat Sorin Cîmpeanu, duminică seara, într-o intervenție la Digi24.

În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidați.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *