Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, se aşteaptă ca Senatul se se întrunească săptămâna viitoare, pentru a pune pe ordinea de zi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Ministrul Stelian Ion a spus că acum nu mai sunt argumente pentru a nu desfiinţa SIIJ, după avizul favorabil primit din partea Comisiei de la Veneţia.

Stelian Ion: Am aşteptarea ca Senatul să pună pe ordinea de zi desfiinţarea SIIJ, săptămâna viitoare

„Am aşteptarea ca, săptămâna viitoare, Senatul să se întrunească şi să se pună pe ordinea de zi desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie. Este o chestie asumată deja în coaliţie, având şi aceste argumente, eu cred că nu mai sunt alte argumente care ar putea împiedica acest demers”, a spus ministrul, potrivit Digi 24.

Stelian Ion a explicat că, miercuri, va prezenta în şedinţa coaliţiei de guvernare avizul dat de Comisia de la Veneţia, după care Parlamentul ar trebui să se întrunească în sesiune extraordinară.

„Parlamentul se poate întruni în sesiune extraordinară fără nicio grijă, pentru că are soluţiile corecte propuse de Guvern şi vreau să îi mulţumesc premierului Florin Cîţu pentru sprijinul faţă de acest proiect. De altfel, în programul de guvernare este prima măsură de la capitolul Justiţie care ar fi trebuit luată”, a declarat Stelian Ion, într-o conferinţă de presă.

„Având în vedere această confirmare din partea unui organ independent al Consiliului Europei, care este format din mulţi membri, care este format în principal din specialişti în drept constituţional, deci din afara acestui tumult intern, acestor dezbateri şi încleştări pe marginea acestei teme, având în vedere şi acest sprijin, şi ţin să mulţumesc membrilor Comisiei la Veneţia, mai ales pentru faptul că au dat curs cu celeritate solicitării noastre, deci având în vedere aceste lucruri nu văd alte impedimente”, a declarat, conform Agerpres, ministrul Justiţiei, Stelian Ion referitor la subiectul desfiinţării SIIJ.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.