Premierul Florin Cîțu susține că România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre, după ce INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al acestui an.

„Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede”, a scris Florin Cîțu într-o postare pe Facebook.

Florin Cîțu se laudă din nou cu o creștere economică

Premieră pentru România. INS a publicat detalii despre creșterea economică din trimestrul I al anului 2021. Două lucruri importante care arată că am schimbat paradigma, facem reforme, iar creșterea economică este sustenabilă”, spune Florin Cîțu.

1A scăzut consumul administrației publice – în doar șase luni de zile am început să oprim din sifonarea banului public. 2. Creșterea economică de 2,9% este datorată în exclusivitate investițiilor. Premieră absolută pentru România. Este doar începutul. Știu că putem mai mult și mai repede”, transmite Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a precizat că Executivul se va concentra pe trei direcții.

„De astăzi avem toate pârghiile să accelerăm reformele pentru restructurarea companiilor de stat, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea mai rapidă a fondurilor UE. Comisia Europeană estimează o creștere de 7.4% pentru 2021. Accelerăm ritmul reformelor și România poate să atingă pentru prima oară o rată a creșterii economice care se scrie din două cifre. #RomaniiTrebuieSaStie”, conchide premierul Florin Cîțu.

În luna iunie, premierul Florin Cîţu afirma , după ce INS a anunţat creşterea câştigului salarial mediu nominal net, că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie, iar cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri.

„Acest lucru înseamnă că veniturile românilor cresc cu adevărat, nu doar pe hârtie. Cu un venit mai mare se pot cumpăra, pe bune, mai multe lucruri. Asta înseamnă guvernare liberală, putere de cumpărare mai mare pentru toţi românii. Am luat cele mai bune măsuri pentru economie şi se vede. Reformă in toate cotloanele statului şi investim. Suntem abia la început”, spunea Florin Cîţu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *