Cristian Ghinea, Ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, a vorbit joi seara la Digi24 despre Congresul PNL și cum influențează acesta relațiile din interiorul coaliției de guvernare.

Potrivit acestuia, congresul care va avea loc în septembrie este principala sursă de tensiuni în coaliție și nu face decât să afecteze activitatea Guvernului. „Vreau să se termine coșmarul asta, că nu mai putem”, a afirmat Cristian Ghinea, în numele membrilor USR-PLUS.

„Să se termine odată coșmarul acesta cu congresul PNL, afectează mult activitatea guvernului, am fi putut face mai mult. Când nu știi cu cine să vorbești, ba e unul, ba e altul, vorbești cu unul, apoi e altul suspicios, e greu de gestionat. Este principala sursă de tensiune din coaliție”, a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit ministrului, „foarte multe lucruri” sunt amânate până când se va încheia congresul, ceea ce încurcă activitatea de guvernare.

„Este clar că foarte multe lucruri se amână ca decizie pentru după congres și abia aștept să se termine. Și noi avem la USR-PLUS congres și alegerea președintelui și nu e atât de gravă situația. Ați auzit de tensiuni pe subiectul asta la noi?”, a continuat Cristian Ghinea.

În urmă cu câteva zile, Rareș Bogdan a declarat că dacă de fondurile europene s-ar fi ocupat liberalul Marcel Boloș, România ar fi fost printre țările al căror Plan Național de Redresare și Reziliență ar fi fost deja aprobat la Bruxelles. În replică, actualul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, din partea USR PLUS, a spus că dacă planul ar fi fost făcut de Boloș „nu ar fi fost luat în serios” de Comisia Europeană.

„Dacă (Rareș Bogdan – n.r.) simțea nevoia să avem niște conturi reglate, mă suna înainte și mă întreba care este buba. Chestia asta, în care fiecare este în campanie internă în partid și se trezește să dea castane la miniștrii USR PLUS trebuie să înceteze la un moment dat”, spune Cristian Ghinea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *