Clotilde Armand va cere miercuri în instanță rezilierea contractului dintre Primăria Sectorului 1 și firma de salubrizare Romprest, după ce primarul a primit mandat în acest sens de la Consiliul Local, însă la capătul unei ședințe lungi și tensionate.

 „Am reușit să fie votată împuternicirea, mandatarea mea, pentru a cere rezilierea contractului în instanță. N-am nimic împotriva firmei, dar ne-a lăsat sectorul în haos. Serviciul public este în colaps”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Clotilde Armand va cere instanței rezilierea contractului cu Romprest

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand. a primit marți, după mai multe ore de negocieri, aprobarea consilierilor locali pentru anularea contractului cu firma Romprest în instanță. Proiectul a fost votat cu anumite condiții.

„Amendamentul principal este ca primarul să respecte condițiile contractuale și condițiile legale în încercarea de a analiza mai întâi dacă are sens rezilierea contractului și, după aceea, să acționeze în instanță. Această reziliere nu poate să fie unilaterală, trebuie să fie decisă în instanță. Primarul Clotilde Armand care ne-a cerut și împuternicirea, este normal să suporte acest prejudiciu. În cazul în care este invers, și Romprestul are să dea bani Primăriei, desigur trebuie să se îndrepte Primăria împotriva Romprestului pentru a recupera sumele datorate”, a declarat Dinu Gheorghe, consilier local PNL.

Ce i-a nemulțumit pe consilierii liberali

Un alt motiv pentru care consilierii locali au au avut reacții incisive în cadrul ședinței a fost faptul că primarul Clotilde Armand nu a prezentat în format fizic contractul semnat pentru 3 zile și care presupune ridicarea a 100 de tone de deșeuri de pe spațiul verde al Sectorului 1, scrie Digi 24.

Suma pe care Primăria s-a angajat să o achite pentru această cantitate de deșeuri este aproape 75 de mii de lei.

Discuție consilier PNL-Clotilde Armand:

– O să repet de 10 ori: Doamna primar, vă rugăm să ne puneți la dispoziție contractul acum!

– Domnule consilier, v-am învățat să căutați contractul în SEAP.

– Nu știu dacă dl. consilier a terminat.

– Atunci, dacă nu vreți să vorbesc, eu o să plec, e o plăcere să plec pentru că o să faceți acum logoreea pe care o faceți de obicei.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *