Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că le-a cerut miniștrilor să vadă ce s-a întâmplat în primele șase luni de zile, în condițiile în care spune că sunt mai multe proiecte care au fost prinse în buget dar au execuție aproape zero.

„Pe de-o parte dacă mă uit la ce s-a întâmplat anul trecut și în ultimii 10 ani cu investițiile, da, investițiile sunt la un nivel record, sunt mai mari decât anul trecut cu 5 miliarde de lei.Dacă mă uit la execuția bugerată, se putea mai mult”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu susține că sunt multe proiecte care au fost în buget și au execuție aproape zero: Nu este admisibil

„Am avut o discuție astăzi la finalul ședinței cu colegii mei din Guvern despre execuția bugetară, unde am prezentat faptul că sunt multe proiecte care au fost în buget și au execuție aproape zero. Nu este admisibil din punctul meu de vedere, trebuie revăzut modul în care a fost programată execuția bugetară pentru mai multe ministere”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, Florin Cîțu a spus că ținta de investiții de 64 de miliarde de lei până la finalul anului poate fi atinsă.

„Am spus colegilor să se ducă să revizuiască, să vadă ce s-a întâmplat în primele șase luni de zile, de ce nu s-au făcut unele proiecte. Cred că sunt mai multe cauze, nu le avem acum, dar trebuie să ne uităm la partea bună, avem acum un an record de investiții. E adevărat, 64 de miliarde e o sumă foarte mare, vom atinge acest rezultat la finalul anului, trebuie doar accelerat pe partea a doua a anului”, a mai spus Cîțu.

Șeful Guvernului Florin Cîțu a anunțat marți că investițiile publice au crescut: 21,35 de miliarde de lei în primele 6 luni din 2021, cu 32,4% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *