Cristian Ghinea
Cristian Ghinea, nemulțumit de „letargia” din coaliție: Suntem în perioada în care punem semințele unei guvernări reformiste, nu suntem acolo

Cristian Ghinea, ministrul fondurilor europene, spune că războiul din PNL, care își alege conducerea în septembrie, afectează guvernarea.

El spune că USR PLUS este nemulțumit de ritmul reformelor și că, dacă această „letargie” se menține și după Congresul PNL, USR PLUS „nu se va obișnui”. Cristian Ghinea a exprimat și nemulțumiri legate de modul în care se iau deciziile în coaliție.

„Noi, USR PLUS, suntem nemulțumiți de ritmul reformelor. Dilema este următoarea: aceasta este o caracteristică permanentă a acestui guvern sau aceasta este o situație temporară care se va rezolva după congresul PNL? De fapt, aici este buba. Dacă ne obișnuim cu ideea că ăsta este ritmul de reformă pe care îl putem, atunci o spun foarte clar: noi, USR PLUS, nu o să ne obișnuim cu ideea asta”, a spus Cristian Ghinea la Digi 24.

Întrebat dacă USR PLUS va ieși de la guvernare, Cristian Ghinea a răspuns: „Cred că eu am dat tonul acestei discuții, a legăturii dintre angajamentele electorale ale USR PLUS – am avut 40 de angajamente și zilele astea vedem unde suntem pe fiecare. Dar ieșirea de la guvernare nu este o chestie pe care o discuți toată ziua. Este un proces care înseamnă o analiză a ce am reușit să facem până acum și o decizie a comitetului politic care va lua această decizie”.

„Sunt 2 elemente cheie. Primul element este să trecem de congresul PNL și să fim pe prezumția că această letargie a guvernării este o situație temporară care va fi depășită după congresul PNL, când o nouă conducere legitimă – oricare ar fi ea – a partidului va fi în poziția de a lua decizii. Pentru că asta e problema, că nu se iau decizii, că tot amânăm deciziile”, a spus Cristian Ghinea.

„Guvernarea merge, pentru că e o chestiune care merge în virtutea pilotului automat pe care orice stat funcționează. Ce lipsește este acea decizie politică îndrăzneață de a lua niște reforme ceea ce, sper dar și cred, se va schimba după ce avem o decizie legitimă a PNL”, a adăugat Cristian Ghinea.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *