Ludovic Orban, a declarat luni, 16 august, la Realitatea Plus, că „în politică, atunci când eşti confruntat cu astfel de situaţii şi mai ales când deţii o funcţie atât de importantă, nu poţi să fii evaziv”, după ce în presă a apărut informația că Florin Cîțu a fost reținut în Statele Unite în 2000, prins băut la volan, iar premierul a evitat să ofere răspunsuri clare la unele întrebări ale jurnaliștilor.

„Nu poţi să fii arogant, nu poţi să fugi de întrebări. Trebuie să dai explicaţii, pentru că altfel orice semn de întrebare care rămâne va genera cercetări ulterioare şi presiune ulterioară asupra ta ca om public”, a afirmat Ludovic Orban la Realitatea Plus.

Totodata, Ludovic Orban a precizat că îi este teamă să deschidă internetul, pentru că vede „un izvor nesecat de glume şi de batjocură” după scandalul în care a fost implicat Florin Cîțu. „

„Ajungem acum ciuca miştourilor. Nu vreau să vă spun că aproape mi-e frică să deschid internetul, pentru că există un izvor nesecat de glume şi de batjocură. Nu mai vorbesc de atacurile sistematice pe care le înregistrăm împotriva PNL, nu neapărat pentru cum se guvernează, ci din cauza unei situaţii în care premierul nu ştie să trateze o astfel de situaţie”, a adăugat șeful liberalilor, Ludovic Orban.

Orban: Cred că inclusiv Iohannis trebuie să se gândească la soarta PNL

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că partidul nu poate fi „sub asediu” din cauza faptului că premierul Florin Cîțu „nu a avut curajul să comunice public”, nici măcar preşedintelui Iohannis, incidentul petrecut acum 21 de ani, în SUA.

Liderul liberalilor a subliniat însă că Klaus Iohannis trebuie să se gândească acum la soarta PNL, pentru că partidul şi-a onorat toate angajamentele în legătură cu preşedintele României.

„Preşedintele Iohannis a obţinut al doilea mandat sprijinit de PNL. Şi în primul mandat, am povestit că eu m-am retras din candidatura la preşedinţia PNL ca să fie Klaus Iohannis preşedintele PNL, ca să aibă poziţia de candidat la Preşedinţia României. Decizia mea de retragerea a fost un sacrificiu personal”, a menționat președintele PNL, Ludovic Orban.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *