Raluca Turcan

Raluca Turcan a afirmat că prin faptul că INS a anunţat că PIB a crescut cu 13,6% în trimestrul al doilea din aces an „se confirmă ceea ce Guvernul Cîţu a urmărit şi ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V după căderea dura de anul trecut”.

„Creşterea PIB cu 13,6% în trimestrul II 2021 faţă de acelaşi trimestru din anul 2020 şi creşterea cu 6,2% în primul semestru al acestui an comparativ cu semestrul I 2020 este urmarea intervenţiei prompte a guvernului pentru atenuarea consecinţelor pandemiei”, a scris Raluca Turcan.

Raluca Turcan: „Se confirmă ceea ce Guvernul Cîţu a urmărit şi ceea ce premierul promitea”

„Măsurile active de sprijin a companiilor şi a locurilor de muncă, în valoare de 7,3 miliarde de lei, care au funcţionat chiar şi în prima parte a acestui an, au ajutat la această revenire economică rapidă. Se confirmă ceea ce guvernul Cîţu a urmărit şi ceea ce premierul promitea, împotriva multor sceptici, o revenire economică în V după căderea dura de anul trecut”, a scris Turcan, marţi pe Facebook.
Raluca Turcan a mai spus că în ultimele şapte luni a crescut numărul contractelor de muncă cu aproximativ 120.000 comparativ cu anul trecut.
„Şi mai merită adăugat că, în ultimele 7 luni, numărul contractelor de muncă a crescut cu aproximativ 120.000 faţă de 2020. Ultimele 2 luni au însemnat pentru piaţa muncii 34.000 de contracte noi de muncă. Din acestea, 4.000 de contracte de muncă au fost încheiate în cadrul burselor organizate până acum de ANOFM”, a spus Raluca Turcan.
„Şi trebuie privite lucrurile în context, tocmai pentru a înţelege că guvernul acţionează corect: România beneficiază de o creştere economică solidă în condiţiile în care, în semestrul 2, multe economii sunt afectate de fenomene globale cu efect puternic negativ: dezechilibre în fluxurile de producţie şi logistice şi creşterea preţurilor materiilor prime şi materialelor”, a completat Raluca Turcan.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *