„Administrația Lacuri Parcuri și Agrement București trebuie desființată”, crede primarul sectorului 2. „Dacă Nicușor Dan nu are îndrăzneala să o spună, atunci o zic eu”, punctează Radu Mihaiu.
Primarul sectorului 2 spune că ALPAB nu își face treaba deloc. Ba mai mult: instituția pune bețe în roate celor care sunt dispuși să treacă la treabă.
„Au trecut luni bune de când am cerut în administrarea noastră lacul din Parcul Național pentru a-l curăța și pentru a porni un proiect de reabilitare a parcului, dar și a malurilor care sunt efectiv surpate. De 4 ani Primăria Sectorului 2 tot încearcă să preia acest lac aflat în mijlocului parcului nostru. Ne-au tot plimbat cu tot felul de motive. Ne-au cerut hârtii peste hârtii, iar acum ne cer inexplicabil să reluăm procedura de la început”, explică Mihaiu.

Obiectivele Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București sunt într-o stare deplorabilă

Radu Mihaiu a precizat că directorul general al ALPAB susține că „Lacul Național este întreținut, amenajat și pus la dispoziția vizitatorilor Parcului Național…”. Drept urmare „nu susține transmiterea acestui lac către noi fiindcă nu e nevoie. Serios? Domnule director general, când ați fost ultima oară să verificați ”întreținerea” acestui lac? Rațele abia se mai deplasează printre gunoaie. Malurile dau să cadă. Insula aflată de ani de zile sub lacăt e plină de deșeuri”, arată primarul sectorului 2.
Dealtfel, Radu Mihaiu atrage atenția asupra faptului că „toate obiectivele ALPAB din Sectorul 2 (și din restul Bucureștiului) sunt într-o stare deplorabilă. Parcul Circului a ajuns o ruină. Malul lacului Tei e năpădit de buruieni. Parcul Verdi nu îl aranjează, dar îl împart prin contracte ilegale băieților dispuși să mai toarne o afacere bănoasă pe cârca statului. Pe tot ce pune mâna ALPAB fie se transformă în pârjoală, fie e concesionat pe 2 lei unor prieteni. Așa nu se mai poate.
Și mâine putem prelua aceste obiective în administrarea noastră. Cerem asta. Am cerut Lacul Național. Am cerut Parcul Verdi. Le luăm și pe celelalte. Iar de ALPAB nu mai e nevoie. Să se ducă și să ne lase”, spune Mihaiu.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *