george simion

Liderul AUR George Simion i-a spus deputatului PNL Ioan Cupșa că e „în stare de ebrietate”, în vreme ce Andi Grosaru, deputat din partea minorităților, a comparat certificatul digital cu practicile folosite de Adolf Hitler în Germania nazistă.

Deputaţii au avut mai multe schimburi de replici luni, în şedinţa de plen, pe tema proiectului de lege privind introducerea obligativităţii prezentării certificatului verde la locul de muncă.

ropunerea a fost aprobată cu 184 de voturi pentru, 29 împotrivă şi 12 abţineri, dar nu înainte de discuţii aprinse între deputaţi.

Liderul grupului USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat că, în urma discuţiilor din Comitetul liderilor, s-a agreat să fie de acord cu lucrul în paralel cu plenul al Comisiei de sănătate, pentru că e important ca acest proiect să fie adoptat.

Liderul grupului AUR, George Simion, s-a împotrivit însă propunerii.

„Nu sunt de acord cu ce vreţi dumneavoastră să faceţi. Domnilor deputaţi, vă sună foarte mulţi oameni din circumscripţiile voastre, vă sună alegătorii voştri. Domnul Cupşa, vă sună şi de la Bihor. Vă sună cetăţenii români, nu vă sună membri AUR, vă sună cetăţenii dumneavoastră de la Bihor care v-au votat, domnul Cupşa”, a spus George Simion.

„Nu e bine să fiţi în stare de ebrietate când sunteţi în plenul Parlamentului, domnul Cupşa. (…) Respectăm sala, dar respectaţi şi voi pe cei care v-au votat şi respectaţi Regulamentul Camerei Deputaţilor care spune că trebuie anunţaţi cu 24 de ore înainte membrii comisiei, înainte să faceţi respectiva comisie. De ce neapărat trebuie să se ţină şedinţa de Comisie de sănătate în acelaşi timp cu şedinţa de plen?”, a declarat George Simion.

În replică, liberalul Ioan Cupşa i-a spus George Simion că starea de ebrietate este „temporară”, dar „nimicnicia, micimea caracterului nu se mai pot îndrepta”.

„Starea de ebrietate cu siguranţă este o stare temporară. Trece. Nimicnicia însă, micimea caracterului – este imposibil. Subliniez încă o dată – nimicnicia, micimea caracterului nu se mai pot îndrepta, din păcate. Mai grav însă este că această nimicnicie, această micime a caracterului, are drept tribună de exprimare tribuna Parlamentului. Este regretabil. Dragi alegători, alegeţi cu mare atenţie în viitor”, i-a răspuns Ioan Cupşa lui George Simion.

Leave a comment

Lasă un răspuns