marcel ciolacu
Marcel Ciolacu nu acceptă ca PNL să dețină funcția de premier și pe cea de ministru al Finanțelor: „Să respectăm ponderile parlamentare”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că alianța dintre PSD și PNL pentru guvernare ar trebui să dureze cel puțin până în 2024 și că premierii nu mai trebuie schimbați de câteva ori pe an. Ciolacu mai spune că este nevoie de un plan de țară, care să redea românilor încrederea în partidele politice.

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare. Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului. Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre modul în care ar trebui să fie împărțite ministerele într-un eventual guvern PNL-PSD-UDMR și a explicat că liberalii și social democrații trebuie să-și împartă ministerele Justiției și Finanțelor, pentru că sunt ministere avizatoare și altfel s-ar crea un dezechilibru.

„Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a spus că nu a fost luată o decizie dacă premierul va fi dat de PNL sau de PSD, dar că social-democrații vor merge cu „prima linie” a partidului în Guvern.

„S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți”, a spus Marcel Ciolacu.

El i-a menționat dasemenea pfoștii premieri Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, pfostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea și pfostul ministru VasilDâncu.

Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil”, a spus Marcel Ciolacu.

„Avem datoria ca din martie până la jumătatea anului viitor să venim cu un plan de țară, să îl prezentăm în Parlament și românii sa aibă din nou încredere în partidele politice”, a spus Ciolacu.

Leave a comment

Lasă un răspuns