Image default
Actualitate

Primul caz de coronavirus și gripă în același timp, la o femeie de 54 de ani. Care este evoluția

Primul caz de COVID și gripă în același timp a apărut la un singur pacient infectat. Cazul de infecție combinată a apărut în Mexic și a provocat îngrijorare în lumea medicală.

„Mai mult decât convergenţa celor două boli la aceeaşi persoană, un lucru mai puţin obişnuit, trebuie să ne preocupe juxtapunerea epidemiei cu sezonul de gripă, fapt ce ar putea duce la o saturaţie a spitalelor”, a scris luni pe Twitter, Alejandro Macias, responsabil cu gestionarea epidemiei de gripă, relatează Digi24.

Duminică, guvernul mexican a confirmat prima infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2 şi cu gripa sezonieră la aceeaşi persoană, potrivit lui Jose Luis Alomia, director general de epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii.

„A fost raportat în Mexic primul caz privind prezenţa simultană a celor două virusuri, atât a virusului SARS-CoV-2, agentul patogen care provoacă boala COVID-19, precum şi a virusului AH1N1, care declanşează gripa”, a precizat el.

Primul caz de COVID și gripă în același timp. Cazul a fost detectat la o femeie de 54 de ani cu antecedente de obezitate, suferind de o boală autoimună şi care a avut cancer şi o afecţiune pulmonară cronică.

El a precizat că pacienta a fost spitalizată şi că evoluţia ei este bună. Responsabilul medical a explicat că pacienta a început să prezinte simptome la sfârşitul lunii septembrie, fapt ce a determinat spitalizarea ei la Institutul Naţional de Ştiinţe Medicale şi Nutriţie Salvador Zubirán.

După mai multe săptămâni de spitalizare, femeia a fost externată pentru perioada 5-6 octombrie, dar a fost din nou internată după ce a prezentat febră ridicată. La cea de-a doua spitalizare i-a fost detectat şi virusul gripal AH1N1.

Medicul Macias avertizase săptămâna trecută despre pericolul ca cele două boli să acţioneze simultan şi care va genera „o presiune spitalicească extraordinară”. Nimeni nu este pregătit de o „epidemie sinergică”, a spus el referitor la convergenţa a două epidemii sau focare de boală în rândul populaţiei, citat de agenția EFE.

Până duminică, Mexicul a înregistrat în total 83.781 de decese şi 817.503 cazuri de coronavirus.

Related posts

Alexandru Rafila: Nu cred că programul redus al magazinelor a fost o decizie bună. Cozile s-au mutat la benzinării

Andrada Ionescu

Rareș Bogdan anunță: Florin Cîțu are sprijinul PNL, nu cred că USR PLUS stă într-un singur om

Andrada Ionescu

Nelu Tătaru: După ce se termină controlul de la Ministerul Sănătăţii, vom decide dacă îl chemăm pe Vlad Voiculescu la audieri

Andrada Ionescu

2 comments

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan 13 octombrie 2020 at 6:14

[…] Primul caz de coronavirus și gripă în… […]

Reply
Pacienții fac forme tot mai grave de coronavirus, spune Beatrice Mahler 14 octombrie 2020 at 17:09

[…] fac forme tot mai grave de coronavirus, spune managerul spitalului de pneumologie Marius Nasta din Capitală. Beatrice Mahler a explicat […]

Reply

Leave a Comment