Adrian Năstase a fost reabilitat pe cale judecătorească astfel încât condamnarea penală a fostului premier, care l-a dus de altfel și la închisoare, nu va mai fi luată în considerare. În plus, toate drepturile sale care fuseseră suspendate de instanța de judecată i-au fost redate, astfel că Adrian Năstase are drept de vor și dreptul de a fi ales de cetățeni pentru o funcție care implică exercitarea dreptului electoral.

Decizia instanței de fond, privitoare la cererea sa de reabilitare judecatorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori. De acum, fostul președinte al PSD poate să aleagă și să fie ales.

Decizia instanței a rămas definitivă după ce procurorii nu au mai contestat o hotărâre luată în primă instanță la Curtea Supremă în urmă cu două săptămâni, o hotărâre prin care se constata realibilitarea, practic ștergerea cazierului fostului premier, condamnat definitiv în două dosare, în 2012 și 2014, la o pedeapsă totală de 4 ani și 6 luni de închisoare.

Adrian Năstase a fost eliberat condiționat pentru că întrunea toate condițiile legale, însă a rămas să curgă termenul pentru interdicțiile impuse ca urmare a condamnării sale – interdicția de a alege, sau de a fi ales. Toate acestea au încetat, după ce instanța a constatat, prin decizia rămasă definitivă astăzi, că termenii impuși prin hotărârea de condamnare s-au scurs, relatează Digi24.

Este o hotărâre după care fostul premier poate reveni în politică, dacă va dori acest lucru. Într-o postare publicată pe blogul personal, Adrian Năstase lăsa să se înțeleagă că s-ar întoarce pe scena politică, spunând că „niciodată nu trebuie să spui NU”, și că rămâne de văzut ce îi va rezerva viitorul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *