Adrian Năstase atacă crunt PSD. Se consideră nebăgat în seamă după ce a fost închis pentru corupție
Actualitate

Adrian Năstase atacă crunt PSD. Se consideră nebăgat în seamă după ce a fost închis pentru corupție

Adrian Năstase a fost eliberat în august 2014, după ce a executat o treime din pedepsele contopite la patru ani de închisoare din două dosare de corupție.

Adrian Năstase și-a încercat veleitățile de scriitor pe blogul său, încropind un dialog imaginar cu persoanele aflate la conducerea PSD.

Năstase a amint de toate lucrurile pentru care social – democrații nici măcar nu s-au obosit să îi mulțumească, arată publicația Știri pe Surse.

„M-a vizitat, ieri, un vechi prieten, cu care am făcut o lungă plimbare prin parcul de la Statuia Aviatorilor.

-Ai fost invitat, sâmbătă, la congresul amânat al lui Ciolacu? m-a intrebat el abrupt.

– Nu, i-am răspuns.

-Dar la congresul, de anul trecut, al lui Dăncilă?

-Nu, n-am fost invitat.

-Ai fost, poate, invitat la congresul lui Dragnea, din 2018?

-Nu, nici la el.

-A criticat cineva din conducerea „partidului integrării” decizia lui Iohannis de retragere a decoratiei acordată tie in 2002, pentru „fapte de arme”, legate de NATO si UE?

-Doar Codrin Stefănescu.

-in 2012, ai fost condamnat, fără probe directe si prin rationamente logico-juridice, pentru afise si căciulite distribuite in campania parlamentară si prezidentială din 2004. Ai fost condamnat să plătesti pentru acea campanie – care era si a partidului – aproximativ 350000 euro. S-a oferit partidul să contribuie cu ceva la acea sumă?

-Nu, nu s-a oferit.

-Inteleg insă că, din acest motiv, al unui proces politic legat de finantarea partidului, partidul, modificând statutul, nu-ti mai permite să fii membru al PSD – partid al cărui fondator esti, de la momentul 2001. Corect?

-Da.

-Acum, mai inteleg, conform unei decizii recente a partidului, DNA poate decide suspendarea liderilor PSD din organizatie deschizând, simplu, un dosar de urmărire penală, cum s-a intâmplat in cazul Sorina Pintea. S-a luat aceeasi hotărâre si in cazul Ion Iliescu?

-Nu cred. Desi decizia de suspendare a celor impotriva cărora s-a deschis un dosar penal s-a luat chiar in ziua in care Ion Iliescu a implinit 90 de ani.

-Impreună cu mai multi colegi, ati cumpărat, cu 250000 euro, un sediu pentru Institutul „Sincai”, pe strada Negustori. Ti-a multumit cineva pentru asta?

-Nu. Oricum, Institutul nu mai functionează.

-Ti-a multumit cineva pentru obtinerea sediului central din Kiseleff 10?

-Nu.

-Dar pentru cel din Ion Ionescu de la Brad?

-Nu-mi amintesc.

-In calitate de asociatie de utilitate publică si important think-tank, Fundatia Europeană Titulescu, al cărui presedinte esti, avea dreptul la sustinere financiară din partea institutiilor statului. A beneficiat Fundatia de finantări de la stat in perioada guvernărilor PSD?

-Nu. De fapt, FET nu a mai beneficiat de astfel de finantări din 2005.

-Este adevărat că la alegerile prezidentiale din 2009, in Prahova, Geoană – care organizase „noaptea cutitelor lungi”, de la Confort – a câstigat doar in circumscriptia Mizil, in care erai deputat?

-Da. Era candidatul partidului.

-Iar la Confort s-a votat să-ti dai demisia (!) de la Cameră. Ulterior, ai fost achitat in Dosarul Mătusa Tamara. Ti-a cerut cineva scuze?

-Nu, dar am candidat in 2008 la presedintia Consiliului national si am câstigat desi mi se pusese un contra-candidat.

– In 2005, la Congres, după alegeri, nu ai vrut să candidezi la presedintia partidului ca să nu-ti calci cuvântul dar ti s-a pus si atunci un contra-candidat.

-Asa este.

-In turul al doilea, la alegerile prezidentiale din 2004, in Caras-Severin, in Olt, in Iasi ai obtinut mai putine voturi decat in turul intâi. In alte judete ai avut scăderi importante – Bucuresti, Constanta, Arges, Bacău, Brăila, Dolj, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea. „Baronii” partidului aveau deja sacii in cărută după turul intâi (parlamentare)?

-E clar că unii dintre ei au oprit motoarele…

-Mai am intrebări…

-Nu, multumesc. Au fost suficiente.

Stii ce concluzie se deprinde din dialogul nostru – mi-a spus amicul meu – esti foarte incăpătânat!”, a scris Adrian Năstase pe site-ul său.

Related posts

Promisiunile PSD varianta Nicolae Bădălău

Alina Angelescu

Starea de urgență a fost prelungită, dar cu anumite condiții. Ce au cerut PSD și UDMR

Constantinescu Gabriel

Andrei George Trocan

George Dumitrescu

Samir Simion

George Dumitrescu

Florin Cîțu, apel pe Facebook împotriva PSD: „Trebuie să-i oprim”. Ce a blocat PSD în comisii

Constantinescu Gabriel

Victor Ponta, atac la Traian Băsescu înaintea votului pe moțiune: Băsescu și PMP, „prostituată la apus de carieră”

Leave a Comment